Vervoer / Autohuur

Een huurauto is makkelijk op te halen op het vliegveld Keflavík. Op het vliegveld vindt u borden die u naar de autoverhuurmaatschappij wijzen. Op deze plek is de huurauto ook weer in te leveren. 

Als een reis zonder autohuur is geboekt is het makkelijk om in bijvoorbeel Reykjavik te geraken middels een (shuttle)bus die buiten het vliegveld staat. Deze bus kan u naar de gewenste locatie in de stad brengen. 

Het is ideaal om met een huurauto IJsland te verkennen. Op de ringroad mag u niet harder dan 80 km. per uur rijden, dit geeft u de gelegenheid om in alle rust te genieten van het prachtige landschap dat aan u voorbijgaat. Mocht u de ringroad in zijn geheel rijden, dan maakt u letterlijk een rondje IJsland.

Het wegennet is niet overal even ontwikkeld maar als u zich aan de snelheidsregels houdt zult u zich prima redden, weten wij uit ervaring. Het kan zijn dat een stuk van de weg niet geasfalteerd is, en u over een puinweg moet rijden. Dit komt door het winterse weer dat het asfalt met de vrieskou aantast, en hierdoor is gekozen om een weg niet te asfalteren. Ook kunnen sommige wegen in de winter afgesloten zijn voor (standaard) personenauto's. Met een 4x4 of superjeep zijn deze wegen wel begaanbaar. 

 

Binnenkort meer informatie over vervoer / autohuur op deze site.