De Frequently Asked Questions:

(Algemene vragen over reizen naar IJsland)

Hieronder geven we een aantal algemene vragen die vaak worden gesteld en betrekking hebben op ALLE arrangementen en dus eigenlijk op IJsland als bestemming. Per reis vind u nog een aantal veel gestelde vragen specifiek over de arrangementen in het bijzonder.


Vanaf welke leeftijd mag in IJsland een auto worden gehuurd?

Bij onse verhuurder wordt een minimum leeftijd gesteld voor het huren van een auto vanaf 20 jaar. Uiteraard dient iedereen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en dito credit card.

Welke valuta hanteert IJsland?

IJsland heeft een eigen valuta: de IJslandse Kroon. Klik hier voor de recente wisselkoers.

Moet u een omvormer voor het stopcontact meenemen?

Wat betreft stopcontacten hoeft u zich geen zorgen te maken: hier worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Aan welke kant van de weg wordt er gereden op de autoweg?

In IJsland rijdt men – net als in Nederland – aan de rechterkant van de autoweg.

Hoe staat het met het tussentijds tanken van mijn 4WD huurauto?

Langs de ‘ring road’ van IJsland zult u voldoende tankstations vinden. Dit staat altijd goed aangegeven op borden langs de weg.

Zijn er maaltijden meegenomen binnen de reizen van T4R Iceland?

Binnen alle reizen houden we standaard rekening met een ontbijt. Enkel wanneer u kiest voor een appartement of Self-Catering, laten we dit achterweg en melden we dit duidelijk in de offerte.

De lunch en het avondeten zijn nooit bij de prijs inbegrepen en zijn ten alle tijden voor eigen rekening en organisatie.