• De papegaaiduiker is de 'mascotte' van IJsland. Bezoek IJsland met Travel4Reasons.
 • Paarse Lupines | IJsland met Travel4Reasons
 • De vulkaan Krafla | Noord IJsland met Travel4Reasons
 • Geisir in de zomer | Golden Circle met Travel4Reasons
 • Fly drive IJsland, met Travel4Reasons Iceland
 • Korte reis IJsland, Reykjavik met Travel4Reasons
 • Vakantie IJsland met een 4x4 | Travel4Reasons Iceland
 • Kies voor een Noordertlichttour en geniet mogelijk van dit schitterende natuurverschijnsel.
 • Whale watching in IJsland | Travel4Reasons
 • Vakantie IJsland met een 4x4 | Travel4Reasons Iceland
 • Zeehonden zijn een graag gezien gast in IJsland
 • Het prachtige landschap met Travel4Reasons

Westfjords with a Golden touch

Tijdens deze reis bezoekt u groteske en prachtige Westfjords in IJsland, ervaart u de imposante natuurverschijnselen van de Golden Circle, en brengt u een bezoek aan de kleurrijke en gezellige stad Reykjavik.  Al deze prachtige locaties bezoekt u door te reizen in een  4-Wheel Drive (4x4).  Laat u verrassen door de rust en ruimte, en de machtige uitzichten die op u wachten…

Highlighs:

 • Een verblijf in Reykjavik,
 • Bezoek de Golden Circle (Geisir, Gullfoss)
 • De absolute rust van de Westfjords
11 dagen

Benieuwd naar de prijzen?
Ga naar het tabblad "Prijs" en bekijk de prijzen per seizoen.

Deel

Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen een korte reis IJsland en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

1. Westfjords with a Golden touch (4x4):

Inclusief deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam incl. bagage * ,
 • 9 Overnachtingen ** incl. ontbijt,
 • 4x4 huurauto ***
 • Bekende High Lights ****
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.
* Vlucht

Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Binnen de vlucht behoort één handbagage koffer á 10 kg en één ruimbagage koffer á 23 kg pp.

Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.

** Overnachting

Normaliter verzorgen we 9 nachten binnen dit arrangement. Enkel in de periode buiten de zomer (de periode voor half mei en ná half september) verzorgen we een extra nacht op het vliegveld. De reden hiervoor is, is omdat IcelandAir in die periode enkel een hele vroege ochtendvlucht (+/- 7:30 uur) aanbiedt.

*** 4x4 Autohuur

Binnen de prijs van het arrangement gaan we standaard uit van een Dacia Duster 4x4. Uiteraard kunt u op aanvraag het aanvraag uitbreiden met een luxere uitvoering in de vorm van een Jeep Renegade of Toyota RAV.

**** High Lighs

Binnen deze reis behoren o.a. de volgende High lights:

* Golden Circle,
*  De Noordelijke en Zuidelijke Westfjords
* Reykjavik


2. Dagprogramma

Dag 1 Heenreis

Na aankomst op vliegveld Keflavik haalt u uw huurauto op, en rijdt u door naar de omgeving van Laugarvatn – Golden Circle. Uw IJsland-reis is begonnen!

Dag 2 Golden Circle

De Golden Circle staat op het programma! Met o.a. Thingvellir Nationaal Park: u kunt hier mooie wandelingen maken en de kloof tussen de twee tektonische platen zelf aanschouwen; het Geysir park met de geiser Strokkur ligt op de route; en ook de prachtige Gullfoss waterval zal u kunnen zien. Optioneel kunt u bij Selfoss de Kerið krater (gevuld met water) zien, of bij Skálholt het religieuze Middeleeuwse centrum bezoeken.

Dag 3 Van de Golden Circle naar de Westfjords

Vandaag reist u van de omgeving Laugarvatn naar de zuidkant van de Westfjords. Omdat de afstand tussen het Thingvellir National Park en de Westfjords te lang is, is dit een zgn. tussendag, waar u op de route verblijft.

Dag 4 Westfjords zuidkant (dag 1)

Vandaag arriveert u aan de Zuidkant van de Westfjords. U verblijft in de wat grotere plaats Patreksfjörður. Acclimatiseer een beetje in deze omgeving en dwaal lekker door het stadje.

Dag 5 Westfjords zuidkant (dag 2)

Vanaf hier kunt u de mooie klif nabij Látrabjarg bezoeken, waar in de zomertijd vele puffins verblijven; ontdek het mooie strand aan de kust; wandel door de prachtige heuvels en bergen rondom de fjorden.

Dag 6 Westfjords noordkant (dag 1)

Vandaag heeft u een prachtige rit voor de boeg: van de zuidkant van de Westfjords naar het noorden komt u langs de indrukwekkende Dynjandi waterval. Zie ook de ijskappen; de maanlandschappen; fjorden; en de schitterende groene uitzichten; wandel door kleine dorpjes met bijna altijd een typisch IJslands kerkje. U komt uit in het gebied rondom Isafjordur.

Dag 7 Westfjords noordkant (dag 2)

Vandaag kunt u o.a. walvissen spotten op rip-boat; de typische inhammen van fjorden bekijken; wandelen tussen de fjorden; bezoek het gezellige havendorpje Isafjordur met haar winkeltjes; doe kleine en typische musea aan, of strijk neer in één van de IJslandse theehuisjes.

Dag 8 Onderweg naar Reykjavik

U reist vandaag richting de relatief kleine maar gezellige stad Reykjavik, maar vanwege de relatief lange afstand op - groot en deels - onverharde wegen, verblijft u onderweg in een van de landelijke Guest Houses. Deze zal worden geboekt ongeveer halverwege de reis naar Reykjavik.

Dag 9 Aankomst in Reykjavik

Vandaag arriveert u in Reykjavik met al haar kleuren en muurschilderingen. In onze reisbescheiden sturen wij u leuke tips en dingen om te doen, wanneer u een reis bij ons boekt. Optioneel kunt u deze reis opbreken door 1 extra nacht ongeveer halverwege Reykjavik te boeken.

Dag 10 Reykjavik

Vandaag staat in het teken van de kleine maar gezellige stad Reykjavik, met al haar kleuren en muurschilderingen. In onze reisbescheiden sturen wij u leuke tips en dingen om te doen, wanneer u een reis bij ons boekt.

Dag 11 Terugreis

Vandaag rijdt u van Reykjavik naar vliegveld Keflavik. Helaas is het weer tijd voor uw terugreis naar huis. Mocht u tijd en zin hebben dan kunt u optioneel de Blue Lagoon een bezoek brengen, als relaxte afsluiter van uw reis.

3. Uitgebreide informatie over…

…vervoer:

U legt de route langs de Westfjords, de Golden Circle en naar Reykjavik zelf a per 4WD huurauto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op, en op de dag van uw terugvlucht levert u de 4WD op het vliegveld weer in.

Een 4WD huurauto is perfect om als vervoermiddel te gebruiken op IJsland, gedurende het gehele seizoen. U bent op deze manier vrij om te gaan waar u wilt. U mag op de B-wegen (soms onverhard) rijden en u loopt geen risico in april / oktober vanwege mogelijke late / vroege sneeuwval. In de Westfjords heeft u een 4WD zeker nodig, aangezien u met regelmaat over onverharde wegen zult rijden.

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Reykjavik:

Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat. Ga shoppen in de typisch IJslandse winkels in de winkelstraat Laugavegur en de gezellige straatjes eromheen; neem een heerlijk kopje koffie met versgebakken gebak in één van de vele gezellige koffiehuisjes; bezoek de Hallgrimskirkja en het prachtige en letterlijk schitterende concertgebouw Harpa; eet ’s werelds beste hot dog bij het kraampje ‘Bæjarins Beztu Pylsur’ (een aanrader!); loop langs de rand van de stad en staar over de oceaan bij sculptuur Sólfarið; ga dineren in één van de vele restaurants en proef de lokale specialiteiten; of wandel gewoon heerlijk rond in de stad en de haven. Vervelen is er niet bij in Reykjavik, want om elke hoek is er weer iets kleurrijks te zien.

Westfjords:
 • Op weg van het vliegveld/Reykjavik richting de Westfjords (of andersom) rijdt u langs het schiereiland Snaefellsnes, wat ligt tussen de Breiðafjörður fjord in het noorden en de Faxaflói baai in het zuiden. Het is het grootste schiereiland van IJsland. Er zijn o.a. prachtige kliffen, lavavelden, warm/koud waterbronnen en zwarte stranden te vinden. Mocht u het niet erg vinden langer onderweg te zijn, plan uw route dan zeker langs dit prachtige stuk IJsland!;
 • In het zuidelijke deel van de Westfjords kunt u de steile kliffenformatie Látrabjarg aandoen: een prachtige locatie waar u in de zomerperiode ook nog eens vele puffins van heel dichtbij kunt aanschouwen. Een ruige en rustgevende omgeving;
 • Sla vooral de prachtige Dynjandi waterval niet over! Als u van het zuidelijke deel van de Westfjords naar het noordelijke deel rijdt (of andersom) kunt u het haast niet missen. Het is een zeer hoge en brede waterval. Een wandeling omhoog biedt u een zeer mooi aanzicht en uitzicht;
 • Tijdens uw rit langs de fjorden ziet u de meest mooie uitzichten, waar ook zeer witte stranden bij horen! Het is dat er geen palmbomen en een tropisch klimaat aanwezig zijn, anders zou u zich zo op een tropisch stand wanen;
 • Onderweg komt u vele watervallen, maanlandschappen en groene bergen tegen.  Diepe afgronden en glooiende landschappen trekken aan u voorbij;
 • Vaar mee op een stoere rip-boat in de omgeving van Isafjordur. U kunt o.a. een walvissentour boeken, of één van de kleine eilandjes boven de fjorden bezoeken;
 • Wandel door het kleine havendorpje Isafjordur waar winkeltjes en supermarkten gevestigd zijn. In dit gebied kunt u ook mooie wandelingen maken;
 • Sporadisch komt u kleine theehuisjes tegen, welke haast lukraak in het landschap geplaatst lijken. Heel fijn voor een sanitaire stop, maar ook voor de inwendige mens. Er worden vaak heerlijke taartjes en pasteitjes geserveerd, naast uw kop koffie of thee;
 • Langs uw route vindt u kleine dorpjes met bijna áltijd een authentiek IJslands kerkje;
 • Typisch IJslands zijn de kleine musea, welke veel vertellen over de geschiedenis, het zeeleven, en de dieren van IJsland.
Golden Circle
 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied wat ook binnen de Golden Circle valt. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur. Deze geiser spuit om de paar minuten zo’n 30 meter hoog het hete water de lucht in! Prachtig om te zien. Het Geysir gebied is zeer actief, u kunt er meerdere poelen en heetwaterbronnen vinden. Maar pas op: het water kan zo’n 80 – 100 graden heet zijn!;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is. Hier kunnen wij ons zeker in vinden. De waterval ligt in de rivier Hvíta, en bestaat uit 2 rots-plateau’s. U zult overdonderd worden door het geweld van het water, wat met een enorme kracht de kloof invalt. Het is werkelijk prachtig en imposant om te zien. Op een zonnige dag zou u een regenboog kunnen zien door het vele stuifwater;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen;
 • Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater. De Kerið krater is 6500 jaar geleden gevormd na een vulkaanuitbarsting;
 • Ook kunt u optioneel het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Letterlijk vertaald betekent het ‘vlakte van het parlement’, en vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden. In het park is de plek te zien waar de Europese en Noord-Amerikaanse tektonische platen elk jaar zo’n 2 centimeter van elkaar afschuiven, waardoor er een kloof is ontstaan tussen de scheidingslijn van de twee continenten. U kunt in dit park mooie wandelingen maken en genieten van alle natuur om u heen;
 • Ook al is wandelen en het bezichtigen van natuurverschijnselen bekijken op zichzelf al ontspannend; ultiem relaxen doet u toch zeker in het geothermische bad Blue Lagoon. Dit kunstmatige meer ligt in een oud lavaveld dat met mossen is begroeid. Het water van de Blue Lagoon is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. Er wordt gezegd dat het water een helende werking heeft, en met een temperatuur van zo’n 39 graden Celsius is dit zeker een relax-plek. U kunt hier ook diverse behandelingen boeken, waardoor u er een complete ‘spa’ ervaring van kunt maken.

4. Uw reis in beeld

Rondreizen IJsland met Travel4Reasons Iceland

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?