image descriprion
image descriprion
image descriprion

The Two Circles | 4x4 Autoreis IJsland

dagen

Tijdens deze reis naar het gezellige en kleurrijke Reykjavik maakt u tevens een reis in een 4-Wheel Drive (4x4) langs de prachtige Golden Circle-natuurverschijnselen en reist u verder naar noordelijk IJsland waar onder andere de indrukwekkende Diamond Circle, het Myvatn-meer en het typische vissersdorp Husavik (de walvishoofdstad van IJsland) op u wachten…

 

Bekijk Tabblad ‘Prijs’ voor de actuele prijs
Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen een vakantie IJsland met een 4-wheel drive (4x4) en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Vakantie IJsland 4x4
Arrangement "The Two Circles 4x4":

Inclusief binnen deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam,
 • Incl vlucht is één handbagage koffer á 10 kg en één ruimbagage koffer á 23 kg pp.,
  Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.
   
 • 7 Overnachtingen incl. ontbijt,
 • 4x4 huurauto *
 • High Lights: Oa. Bezoek Reykjavik, Golden Circle, Diamond Circle, walsvisplaats Husavik
   
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.

4-Wheel Drive (4x4):
Initieel gaan we bij 2 en 4 personen uit van een Dacia Duster 4x4 of gelijkwaardig. Op aanvraag is de auto te upgraden.

 

VRIJBLIJVENDE OFFERTE? >>


De reis in beeld - YouTube

IJsland | vakantie, reis, reizen, rondreizen

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?


Uitgebreide informatie over…

…vervoer:

U legt de route langs de Golden Circle en naar het noorden van IJsland / Diamond Circle zelf a per 4WD huurauto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op, en op de dag van uw terugvlucht levert u de 4WD op het vliegveld weer in.

Een 4WD huurauto is perfect om als vervoermiddel te gebruiken op IJsland, gedurende het gehele seizoen. U bent op deze manier vrij om te gaan waar u wilt. U mag op de B-wegen (soms onverhard) rijden en u loopt geen risico in april / oktober vanwege mogelijke late / vroege sneeuwval.

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Reykjavik:

 • Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat.

Golden Circle:

 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen. Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater;
 • Optioneel kunt u het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Ook kunt u optioneel naar de Blue Lagoon. Het water is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. U kunt er heerlijk relaxen.

Noord-IJsland / Diamond Circle:

 • De Dettifoss waterval is één van de sterkste watervallen in Europa, en wanneer u deze met uw eigen ogen ziet snapt u waarom. Wát een waterkracht!;
 • Het Myvatn-meer en omgeving is prachtig om te wandelen (pas wel op voor vliegen in de zomerperiode);
 • Het Hverir geothermaal-gebied biedt een kleurrijk en interessant gebied om aan te doen. Kokende zwavelpoelen zijn hier te zien in een prachtige omgeving;
 • Het Krafla kratermeer is indrukwekkend om te bezoeken. Maak een wandeling over de kraterrand en aanschouw het felblauwe water;
 • Een wandeling bij de Ásbyrgi kloof is zeker aan te raden. Het wordt ook wel ‘horse shoe/hoefijzer’ genoemd, en bij aankomst snapt u waarom;
 • De Godafoss waterval is schitterend: een aanrader!;
 • Húsavik is de perfecte uitvalbasis om een walvissen- en/of puffin-tour per boot te maken;
 • Jardbodin Nature Bath (Myvatn nature bath) biedt u eenzelfde ervaring als Blue Lagoon, alleen in een kleinere en rustigere setting.

 

 

Vakantie IJsland 4x4
Voordeliger alternatieven voor een reis met 4x4

Exact dezelfde reis kunnen we voordeliger aanbieden wanneer u de reis maakt met een standaard huurauto. Dit is enkel mogelijk vanaf mei t/m oktober. Van november tot en met april adviseren we sterk het arrangement met 4x4:

The Two Circles >>
 

Overige opties vakantie IJsland 4x4:

Vind hier alle thema's op rondreizen IJsland:

Prijs

Vakantie IJsland 4x4
Arrangement The Two Circles 4x4

Prijzen:

Vanwege de prijsverschillen per reisperiode, onderscheiden we de volgende periodes:


A - LAAG: januari t/m maart en november t/m december
Uitgezonderd van Kerst en Oud & Nieuw (tussen 20 december t/m 4 januari) *

B - MIDDEN: april, oktober
C - HOOG: mei, juni, september (16 t/m 30 september)
D - TOP: juli, augustus, september (1 t/m 15 september)

Bekijk hier de arrangementen tijdens Kerst en Oud & Nieuw >>
 

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

# 2 personen 4 personen
A € 1.249 ** pp € 1.129 ** pp
B € 1.509 ** pp € 1.379 ** pp
C € 1.649 ** pp € 1.449 ** pp
D € 1.699 ** pp € 1.509 ** pp

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen en gelden bij een boeking 6 tot 8 maanden voor vertrek. Bij een aanvraag korter voor vertrek, kunnen de prijzen afwijken.
We zijn op de hoogte van voordeliger vliegticketaanbieders, maar T4R Iceland kiest voor betrouwbaarheid met IcelandAir. 

 


LET OP - Reisperiode:
Buiten de zomermaanden (juni, juli, augustus en september) offreren we een EXTRA nacht op het vliegveld vanwege de enige en vroege terugvlucht in de 'winter'-maanden.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Verblijf

# Uitleg van de route (zie Tabblad - Route):

A - Keflavik - vliegveld. Hier is uw aankomst
B - Omgeving Laugarvatn
C - Via deze locatie ziet u de gehele Golden Circle
D - Laugar, noord IJsland. 
E – Reykjavik

# Verdelingen van de nachten:

De keuze voor een overnachtingslocatie is op basis van de ligging t.o.v. uw activiteiten en uiteraard de beschikbaarheid. Voor iedere overnachting binnen uw reis behoort een ontbijt tot het arrangement.

Nacht:

Overnachtingslocatie:

1 + 2

In de omgeving van Laugarvatn, nabij het Thingvellir National Park

3 + 4 + 5

In de omgeving van Laugar, noord IJsland

6 + 7

Reykjavik


# Voorbeelden van uw verblijf:

Hieronder kunt u een paar namen van overnachtingslocaties vinden welke mogelijk geboekt zouden kunnen worden binnen uw reis naar Reykjavik, de Golden Circle en zuidelijk IJsland. Dit is puur om u een beeld te schetsen, afhankelijk van de beschikbaarheid zullen wij een overnachtingslocatie (zoals genoemd of soortgelijk) voor uw boeken.

- Freyja Guest House B&B - Reykjavik

- Héradsskólinn – nabij Laugarvatn / Thingvellir nationaal park

- North Aurora Guesthouse - Laugar

BELANGRIJK:
Bed & Breakfasts / Guest Houses in IJsland kenmerken zich door veelal gedeelde faciliteiten als badkamer en toliet aan te bieden. Deze worden zeer hygiënisch en schoon gehouden, zelfs meerdere keren per dag.
Daarentegen bieden deze accommodaties veelal een gedeelde keukenfaciliteit, wat de mogelijkheid biedt om 's avonds zelf een diner te koken met zelf mee genomen ingrediënten i.p.v. uit eten te moeten.

image descriprion
image descriprion
Route
Dagprogramma
 1. Dag 1Heenreis

  Na aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op. U reist naar uw overnachtingslocatie nabij Laugarvatn, dit is in de buurt van Nationaal park Thingvellir. Optioneel: op de route van het vliegveld naar Laugarvatn kunt u de Blue Lagoon aandoen, of u kunt in het geothermaalbad Fontana in Laugarvatn uw reis ontspannen beginnen.

 2. Dag 2Golden Circle

  Vandaag gaat u naar Thingvellir Nationaal Park. U kunt hier mooie wandelingen maken en de kloof tussen de twee tektonische platen zelf aanschouwen. Ook ziet u vandaag het Geysir park met de geiser Strokkur en de prachtige Gullfoss waterval. Optioneel kunt u bij Selfoss de Kerið krater (gevuld met water) zien, of bij Skálholt het religieuze Middeleeuwse centrum bezoeken. Ook kunt u optioneel het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer.

 3. Dag 3Op naar het noorden!

  Op deze dag reist u naar noordelijk IJsland, dit wordt een langere autoreis. Vanuit uw locatie in Laugarvatn reist u vandaag richting Laugar, dit is een dorp in het noorden van IJsland. Via Akureyri (de 2e stad van het land) maakt u vandaag de reis naar uw overnachtingslocatie. Onderweg valt er gelukkig genoeg te zien, en bij vele mooie uitzichten zult u dan ook uw benen kunnen strekken. Zo komt u uiteindelijk ook langs de Godafoss waterval, welke u zeker niet over mag slaan.

 4. Dag 4Noordelijk IJsland: Diamond Circle

  Binnen de Diamond Circle zijn veel prachtige dingen te zien. Dag 4 en 5 kunt u dan ook indelen zoals u zelf wilt. Wij geven hier een voorbeeld: Vandaag zou u naar Húsavik kunnen rijden om een walvissen/puffin boottocht te maken. Na deze adembenemende tocht kunt u aan de rand van Húsavik in een heerlijk warme badkuip uw ervaringen kunnen laten bezinken op een heerlijk relaxte manier (houd uw badkleding dus dichtbij!) Het Het Hverir geothermaal-gebied is een typische locatie om te bezoeken, met kokende zwavelpoelen. Ook kunt u doorrijden naar de Dettifoss waterval, wat één van de krachtigste watervallen van Europa is. Deze indrukwekkende waterval wilt u niet missen!

 5. Dag 5Noordelijk IJsland: Diamond Circle

  Binnen de Diamond Circle zijn veel prachtige dingen te zien. Dag 4 en 5 kunt u dan ook indelen zoals u zelf wilt. Wij geven hier een voorbeeld: U zou vandaag naar de Ásbyrgi ‘horse-shoe’ kunnen rijden en hier een mooie wandeling kunnen maken. De vorm van deze kloof is zeer bijzonder, en haast bovennatuurlijk. Een bezoekje aan het Krafla Kratermeer zou u vandaag ook kunnen plannen. Langs de kraterrand kunt u wandelen, om zo het felblauwe water in de krater te kunnen zien. De dag kunt u heerlijk relaxed afsluiten in het Jardbodin Nature bath (Myvatn Nature bath). Dit is de kleinere en rustigere variant van de Blue Lagoon.

 6. Dag 6Naar Reykjavik

  Vandaag reist u naar Reykjavik. Dit is weer een langere autoreis, maar u kunt tijdens uw reis prachtige stops maken. U rijdt dezelfde weg als die op dag 3. De prachtige uitzichten of bezienswaardigheden die u op dag 3 dus niet heeft kunnen doen, kunt u op deze rit richting Reykjavik dus alsnog plannen. Als u aankomt in Reykjavik kunt u deze gezellige stad verkennen, en bijvoorbeeld een heerlijk IJslands diner genieten.

 7. Dag 7Reykjavik

  Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt.

 8. Dag 8Terugreis

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. ’s Ochtends heeft u nog tijd om rond te wandelen in Reykjavik, of u kunt ervoor kiezen om de Blue Lagoon te bezoeken, mochten uw vluchttijden dit toelaten. Daarna rijdt u terug naar het vliegveld Keflavik en levert de huurauto weer in. Helaas is het alweer tijd voor uw terugreis naar huis.

Veel gestelde vragen

Vakantie IJsland 4x4
FAQ - The Two Circles 4x4

Om deze prachtig uiteengezette reis te kunnen maken en u nog enige extra informatie te bieden bij het maken van uw keuze, geven wij u graag alvast antwoord op de volgende mogelijk opkomende vragen wat betreft uw reis:

 • Ideale reisperiode van deze reis:

  Deze reis kan het gehele jaar door gemaakt worden. Afhankelijk van het natuurschoon waar u tijdend de reis kan op wilt maken, kunt u zelf úw seizoen bepalen. De pappegaaijduikers en walvissen kunt u van mei t/m september treffen. Voor een winterreis met kans op het Noorderlicht geeft u de beste kansen van oktober t/m april.

  Van januari t/m april en van november t/m december offreren we een EXTRA nacht op het vliegveld vanwege de enige en vroege terugvlucht in de 'winter'-maanden.
   
 • Beste tijd om te boeken...

  Bij maatreizen worden vliegticketprijzen bepaalt op basis van vraag en aanbod; Boekt u het eerste ticket (van uw gewenste vlucht) dan betaalt u de laagste prijs, boekt u het laatste ticket dan betaalt u de hoogste prijs. Logisch dus wanneer u vroeg boekt u de voordeligste prijs heeft voor uw reis.

  Wanneer u tussen 6 en 10 maanden vóór vertrek boekt, dat heeft u gunstigste prijszen voor uw reis.

  Met name rondom algemene vrije dagen en vakanties is het snel druk en daarom snel duurder, dus het loont absoluut om vooruit te denken!
   
 • Wat is aan te raden om mee te nemen in uw koffer?
  • Wandelschoenen
  • Waterdichte jas/broek
  • Warme kleding
  • Badkleding
  • Fotocamera (die u vast vaak zult gebruiken!)
  • Wellicht een muts/sjaal/handschoenen, dit ligt aan het seizoen waarin u reist.
Galerij