• De prachtige Westfjords | IJslands met Travel4Reasons.
 • Paarse Lupines | IJsland met Travel4Reasons
 • Whale watching in IJsland | Travel4Reasons
 • De vulkaan Krafla | Noord IJsland met Travel4Reasons
 • Geisir in de zomer | Golden Circle met Travel4Reasons
 • Fly drive IJsland, met Travel4Reasons Iceland
 • Korte reis IJsland, Reykjavik met Travel4Reasons
 • Black Beach in Vík in IJsland met Travel4Reasons
 • Vakantie IJsland met een 4x4 | Travel4Reasons Iceland
 • Kies voor een Noordertlichttour en geniet mogelijk van dit schitterende natuurverschijnsel.
 • Zeehonden zijn een graag gezien gast in IJsland
 • Het prachtige landschap met Travel4Reasons

The FULL Iceland Experience

Tijdens deze 18-daagse rondreis met een 4-Wheel Drive (4x4) ontdekt u het gehele land. De rondreis over de Ring Road gecombineerd met de prachtige Westfjords. Voor wanneer u één keer naar Ijsland gaat en helemaal niets wilt missen. Benieuwd naar onze invulling?

Highlighs:

 • Een verblijf in Reykjavik,
 • Reis heel IJsland rond in 18 dagen
 • Geniet van de grootste walvissen
18 dagen

Benieuwd naar de prijzen?
Ga naar het tabblad "Prijs" en bekijk de prijzen per seizoen.

Deel

Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen een korte reis IJsland en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

1. The FULL Iceland Experience (4x4):

Inclusief deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam incl. bagage * ,
 • 17 Overnachtingen ** incl. ontbijt,
 • 4x4 huurauto ***
 • Bekende High Lights ****
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.
* Vlucht

Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Binnen de vlucht behoort één handbagage koffer á 10 kg en één ruimbagage koffer á 23 kg pp.

Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.

** Overnachting

Normaliter verzorgen we 17 nachten binnen dit arrangement. Enkel in de periode buiten de zomer (de periode voor half mei en ná half september) verzorgen we een extra ncaht op het vliegveld. De reden hiervoor is, is omdat IcelandAir in die periode enkel een hele vroege ochtendvlucht (+/- 7:30 uur) aanbiedt.

*** 4x4 Autohuur

Binnen de prijs van het arrangement gaan we standaard uit van een Dacia Duster 4x4. Uiteraard kunt u op aanvraag het aanvraag uitbreiden met een luxere uitvoering in de vorm van een Jeep Renegade of Toyota RAV.

**** High Lighs

Binnen deze reis behoren o.a. de volgende High lights:

* Bezoek Reykjavik,
* Golden Circle,
* De Westfjords,
* Husavik (Walvishoofdstad van Europa),
* De krachtigste waterval van IJsland (Dettifoss),
* Gletsjermeer (Jökulsárlón).


2. Dagprogramma

Dag 1 Heenreis

Na aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op. U reist naar uw overnachtingslocatie nabij Laugarvatn, dit is in de buurt van Nationaal park Thingvellir. Optioneel: op de route van het vliegveld naar Laugarvatn kunt u de Blue Lagoon aandoen.

Dag 2 Golden Circle

Vandaag gaat u naar Thingvellir Nationaal Park. U kunt hier mooie wandelingen maken en de kloof tussen de twee tektonische platen zelf aanschouwen. Ook ziet u vandaag het Geysir park met de geiser Strokkur en de prachtige Gullfoss waterval. Optioneel kunt u bij Selfoss de Kerið krater (gevuld met water) zien, of bij Skálholt het religieuze Middeleeuwse centrum bezoeken. Ook kunt u optioneel het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer.

Dag 3 Van de Golden Circle naar de Westfjords

Vandaag reist u van de omgeving Laugarvatn naar de zuidkant van de Westfjords. Omdat de afstand tussen het Thingvellir National Park en de Westfjords te lang is, is dit een zgn. tussendag, waar u op de route verblijft.

Dag 4 Westfjords zuidkant (dag 1)

Vandaag arriveert u aan de Zuidkant van de Westfjords. U verblijft tussen Flokalundur en Patreksfjörður - afhankelijk van de beschikbaarjheid. Acclimatiseer een beetje in deze omgeving en dwaal lekker door het stadje.

Dag 5 Westfjords zuidkant (dag 2)

Vanaf hier kunt u de mooie klif nabij Látrabjarg bezoeken, waar in de zomertijd vele puffins verblijven; ontdek het mooie strand aan de kust; wandel door de prachtige heuvels en bergen rondom de fjorden.

Dag 6 Westfjords noordkant (dag 2)

Vandaag kunt u o.a. walvissen spotten op rip-boat; de typische inhammen van fjorden bekijken; wandelen tussen de fjorden; bezoek het gezellige havendorpje Isafjordur met haar winkeltjes; doe kleine en typische musea aan, of strijk neer in één van de IJslandse theehuisjes.

Dag 7 Westfjords noordkant (dag 2)

Vandaag kunt u o.a. walvissen spotten op rip-boat; de typische inhammen van fjorden bekijken; wandelen tussen de fjorden; bezoek het gezellige havendorpje Isafjordur met haar winkeltjes; doe kleine en typische musea aan, of strijk neer in één van de IJslandse theehuisjes.

Dag 8 Naar het noorden

Vanuit uw locatie in het Noorden van de Westfjords reist u vandaag richting Laugar, dit is een dorp in het noorden van IJsland. Ongeveer halverwege verblijft u in de plaats Laugarbakki. Dit is enkel een tussenverblijf om de reis naar Laugar te breken. Geniet onderweg van de snel wisselende landschappen.

Dag 9 Diamond Circle

Na het ontbijt rijdt u verder naar uw verblijf in Laugar. Via Akureyri (de 2e stad van het land) maakt u vandaag de langere autoreis naar uw overnachtingslocatie. Onderweg valt er gelukkig genoeg te zien, en bij vele mooie uitzichten zult u dan ook uw benen kunnen strekken. Zo komt u uiteindelijk ook langs de Godafoss waterval, welke u zeker niet over mag slaan.

Dag 10 Diamond Circle (Dag 2)

U zou vandaag naar de Ásbyrgi ‘horse-shoe’ kunnen rijden en hier een mooie wandeling kunnen maken. De vorm van deze kloof is zeer bijzonder, en haast bovennatuurlijk. Een bezoekje aan het Krafla Kratermeer zou u vandaag ook kunnen plannen. Langs de kraterrand kunt u wandelen, om zo het felblauwe water in de krater te kunnen zien. De dag kunt u afsluiten in het Jardbodin Nature bath (Myvatn Nature bath). Dit is de kleinere en rustigere variant van de Blue Lagoon.

Dag 11 Diamond Circle + reis naar het oosten

Vandaag kunt u rond het Myvatn-meer wandelen, en daarna het Hverir geothermaal gebied kunnen bezoeken. Mocht u in de zomerperiode reizen, dan raden wij aan een vliegennet/pet mee te nemen, want er kunnen hier zeer veel vliegen aanwezig zijn. Myvatn-meer betekent niet voor niets ‘vliegenmeer’! Vandaag reist u door naar het oosten van IJsland. Optioneel kunt u een prachtige plek aandoen waar in de zomerperiode zeer veel puffins te zien zijn. Mocht u uw reis bij ons boeken dan zult u in uw reisbescheiden hier meer informatie over kunnen vinden. Aan het einde van de (mid)dag komt u aan bij uw overnachtingslocatie.

Dag 12 Oost IJsland

Wat in IJsland erg leuk en typisch om te doen is paardrijden! IJslandse paarden ziet u vaak in het landschap, en u kunt op veel plekken trektocht op een paard maken. In de omgeving van Húsey kunt u in een karakteristieke omgeving zo’n tocht maken, waar u ook andere dieren als zeehonden en grote vogels tegen kunt komen tijdens uw paardrijdtocht. Ook kunt u in het oosten van IJsland langs de kust mooie en typisch IJslandse dorpjes aandoen.

Dag 13 Jökulsárlón gletsjermeer

Vandaag rijdt u van het oosten van IJsland naar het zuidelijke deel van het land. U rijdt langs Hofn, waar u boodschappen kunt doen en uw benen kunt strekken. Vandaag zult u ook langs het Jökulsárlón gletsjermeer rijden, en maakt u hier alstublieft uw stop! Het is een prachtige omgeving! Hier kunt u rondwandelen of wellicht een bootvaart over het meer maken. Vergeet vooral niet om aan de andere kant van de weg het mooie ‘Diamond Beach’ te bekijken. Hierna zult u richting uw overnachtingslocatie rijden.

Dag 14 Skaftafell

Vandaag bezoekt u Skaftafell. Hier kunt u de mooie basaltwaterval Svartifoss bezichtigen, waar u heen kunt wandelen. U kunt er vele leuke en actieve activiteiten doen, welke allemaal aangeboden worden vanuit het park: o.a. een gletsjerhike is vanaf hier te maken.

Dag 15 Zuid IJsland: Fjaðrárgljúfur kloof

De Fjaðrárgljúfur kloof zal vandaag op uw programma kunnen staan. Deze kloof nabij het dorpje Kirkjubæjarklaustur zult u waarschijnlijk al menigmaal op een foto voorbij hebben zien komen, en dit is zeker niet voor niets! U mag hier een adembenemend uitzicht over de kloof verwachten! U kunt hier in het gras een picknick houden, een mooiere plek om uw boterham te eten zult u niet vaak tegenkomen! Met de 4WD kunt u de weg richting de kloof ingaan, met een gewone personenauto is dit verboden, wat betekent dat u in dat geval een aardig eind kunt/moet lopen.

Dag 16 Zwart zand en Vik

Vandaag staat de reis van zuidelijk IJsland naar Reykjavik gepland. Het zal weer een langere autoreis worden, maar wederom zult u prachtige stops kunnen maken. U zult langs het plaatsje Vik komen, waar u de prachtige zwarte stranden en de rotsformaties Dyrhólaey en Reynisdrangar aan kunt doen. Het biedt een prachtig uitzicht, en is een plek om heerlijk uit te waaien. Ook kunt u de waterval Seljalandsfoss bezoeken, welke op de route ligt. Het is een indrukwekkende waterval waar u voor én achterlangs kunt lopen. U zult verder doorreizen naar uw overnachtingslocatie in Reykjavik, waar u in de middag/avond zelf uw activiteiten in kunt vullen.

Dag 17 Reykjavik

Deze dag kunt u de leuke en gezellige stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt.

Dag 18 Terugreis

Vandaag is de laatste dag van uw reis. In de ochtend heeft u nog tijd om rond te wandelen in Reykjavik, of u kunt ervoor kiezen om de Blue Lagoon te bezoeken. Daarna rijdt u terug naar het vliegveld Keflavik en levert de huurauto weer in. Helaas is het alweer tijd voor uw terugreis naar huis.

3. Uitgebreide informatie over…

…vervoer:

U kunt de route van deze rondreis zelf afleggen per 4WD huurauto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op, en op de dag van uw terugvlucht levert u de 4WD op het vliegveld weer in.

Een 4WD huurauto is perfect om als vervoermiddel te gebruiken op IJsland, gedurende het gehele seizoen. U bent op deze manier vrij om te gaan waar u wilt. U mag op de B-wegen (soms onverhard) rijden en u loopt geen risico in april / oktober vanwege mogelijke late / vroege sneeuwval.

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Tijdens deze rondreis zult u het beste van het gehele land zien. Uw overnachtingslocaties zijn strategisch gepland waardoor u, ondanks dat u op doorreis bent, geen gehaast gevoel heeft en meerdere nachten op één locatie kunt doorbrengen. Hieronder schetsen wij een beeld van wat u o.a. zou kunnen zien tijdens uw rondreis:

Reykjavik:
 • Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat.
Golden Circle:
 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen. Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater;
 • Optioneel kunt u het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Ook kunt u optioneel naar de Blue Lagoon. Het water is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. U kunt er heerlijk relaxen.
Westfjords:
 • Op weg van het vliegveld/Reykjavik richting de Westfjords (of andersom) rijdt u langs het schiereiland Snaefellsnes, wat ligt tussen de Breiðafjörður fjord in het noorden en de Faxaflói baai in het zuiden. Het is het grootste schiereiland van IJsland. Er zijn o.a. prachtige kliffen, lavavelden, warm/koud waterbronnen en zwarte stranden te vinden. Mocht u het niet erg vinden langer onderweg te zijn, plan uw route dan zeker langs dit prachtige stuk IJsland!;
 • In het zuidelijke deel van de Westfjords kunt u de steile kliffenformatie Látrabjarg aandoen: een prachtige locatie waar u in de zomerperiode ook nog eens vele puffins van heel dichtbij kunt aanschouwen. Een ruige en rustgevende omgeving;
 • Sla vooral de prachtige Dynjandi waterval niet over! Als u van het zuidelijke deel van de Westfjords naar het noordelijke deel rijdt (of andersom) kunt u het haast niet missen. Het is een zeer hoge en brede waterval. Een wandeling omhoog biedt u een zeer mooi aanzicht en uitzicht;
 • Tijdens uw rit langs de fjorden ziet u de meest mooie uitzichten, waar ook zeer witte stranden bij horen! Het is dat er geen palmbomen en een tropisch klimaat aanwezig zijn, anders zou u zich zo op een tropisch stand wanen;
 • Onderweg komt u vele watervallen, maanlandschappen en groene bergen tegen.  Diepe afgronden en glooiende landschappen trekken aan u voorbij;
 • Vaar mee op een stoere rip-boat in de omgeving van Isafjordur. U kunt o.a. een walvissentour boeken, of één van de kleine eilandjes boven de fjorden bezoeken;
 • Wandel door het kleine havendorpje Isafjordur waar winkeltjes en supermarkten gevestigd zijn. In dit gebied kunt u ook mooie wandelingen maken;
 • Sporadisch komt u kleine theehuisjes tegen, welke haast lukraak in het landschap geplaatst lijken. Heel fijn voor een sanitaire stop, maar ook voor de inwendige mens. Er worden vaak heerlijke taartjes en pasteitjes geserveerd, naast uw kop koffie of thee;
 • Langs uw route vindt u kleine dorpjes met bijna áltijd een authentiek IJslands kerkje;
 • Typisch IJslands zijn de kleine musea, welke veel vertellen over de geschiedenis, het zeeleven, en de dieren van IJsland.
Diamond Circle:
 • De Dettifoss waterval is één van de sterkste watervallen in Europa, en wanneer u deze met uw eigen ogen ziet snapt u waarom. Wát een waterkracht!;
 • Het Myvatn-meer en omgeving is prachtig om te wandelen (pas wel op voor vliegen in de zomerperiode);
 • Het Hverir geothermaal-gebied biedt een kleurrijk en interessant gebied om aan te doen. Kokende zwavelpoelen zijn hier te zien in een prachtige omgeving;
 • Het Krafla kratermeer is indrukwekkend om te bezoeken. Maak een wandeling over de kraterrand en aanschouw het felblauwe water;
 • Een wandeling bij de Ásbyrgi kloof is zeker aan te raden. Het wordt ook wel ‘horse shoe/hoefijzer’ genoemd, en bij aankomst snapt u waarom;
 • De Godafoss waterval is schitterend: een aanrader!;
 • Húsavik is de perfecte uitvalbasis om een walvissen- en/of puffin-tour per boot te maken;
 • Jardbodin Nature Bath (Myvatn nature bath) biedt u eenzelfde ervaring als Blue Lagoon, alleen in een kleinere en rustigere setting
Oost-IJsland:
 • Als het weer meezit in het zomerseizoen kunt u in het oosten van IJsland de grappige en mooie puffins (papegaaiduikers) zien. Mocht u een reis bij ons boeken, dan vertellen wij u graag naar deze mooie locatie;
 • De kleine, romantische dorpjes langs de fjorden van IJsland zijn het bezoeken waard. Seyðisfjörður is zo’n dorpje, waar ook lekkere koffie met gebak te verkrijgen is.
 • Paardrijden in IJsland is bijzonder gezien de typische IJslandse paarden. Bij Húsey kunt u een prachtige paardentocht maken, waar de kans groot is dat u zeehonden tegen zult komen.
 • Lagarfljót is een mooie omgeving om te wandelen, net als het bos van Hallormsstaðaskógur Hallormsstaður wat redelijk uniek is aangezien IJsland niet veel bomen heeft. Er wordt gezegd dat als je verdwaalt in een IJslandse bos het enige wat je hoeft te doen is om op te staan. Dit geldt gelukkig niet voor Hallormsstaður.
 • Op de reisdag richting het gletsjermeer is Stöðvarfjörður wellicht een leuke plek om aan te doen als u geïnteresseerd bent in (edel)stenen: hier is Petra’s Stone Collection te zien.
Zuid-IJsland:
 • Skaftafell is een mooie plaats voor actie! U kunt hier een ijs-grot bezoeken; raften; een gletsjerhike maken en in het Nationale park Skaftafell wandelen. Hier is ook de mooie waterval Svartifoss te bezichtigen;
 • Het Jökulsárlón gletsjermeer zal u verbazen! Neemt u de tijd om hier rond te lopen, of optioneel een boottocht over het meer te maken waar u tussen de schotsen doorvaart. Vergeet ook niet om aan de andere kant van de weg naar 'Diamond Beach' te gaan;
 • De Fjaðrárgljúfur kloof zult u zeker willen bezoeken. Het is prachtig er te wandelen, en het uitzicht is adembenemend;
 • De prachtige rotsformaties Dyrhólaey en Reynisdrangar met de mooie zwarte stranden kunt u zien nabij het plaatsje Vik;
 • De Seljalandsfoss waterval is een indrukwekkende waterval waar u voor én achterlangs kunt lopen, erg leuk om hier vanaf de ringroad langs te gaan.

4. Uw reis in beeld

Rondreizen IJsland met Travel4Reasons Iceland

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?