image descriprion
image descriprion
image descriprion

Winter in IJsland (Verzorgd)

dagen

Tijdens deze winterse city-trip naar het gezellige Reykjavik maakt u zelf een rondreis in een 4WD huurauto langs de prachtige Golden Circle-natuurverschijnselen met o.a. Geysir, Gulfoss waterval. Binnen het arrangement neemt u deel aan een Noorderlicht vaart vanuit Reykjavik en bezoekt u het geothermaal bad Fontana.

Bekijk Tabblad ‘Prijs’ voor de actuele prijs
Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen onze Noorderlicht reizen IJsland en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Noorderlicht reizen IJsland
Winter in IJsland (Verzorgd)

Inclusief deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam incl. handbagage á 10 kg,
  Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.
   
 • 5 Overnachtingen inclusief ontbijt,
 • 4WD huurauto *
 • U neemt deel aan een nachtelijke Noorderlicht vaart,
 • U bezoekt het geothermaal bad Fontana.
  Incl. toegang, handdoek en badjas
   
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.
   

4-Wheel Drive (4x4):
Initieel gaan we bij 2 en 4 personen uit van een Dacia Duster 4x4 of gelijkwaardig. Op aanvraag is de auto te upgraden.
 

De reis in beeld - YouTube

IJsland | vakantie, reis, reizen, rondreizen

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?


Uitgebreide informatie over…

…activiteiten:

Activiteiten op eigen gelegenheid:
(Onderstaande activiteiten zijn vrij te bezoeken)

- Bezoek aan Reykjavik, Golden Circle, Geysir, Gulfoss waterval.

Extra activiteiten optioneel en vooraf te reserveren:
(Onderstaande activiteiten kunnen via Travel4Reasons Iceland worden georganiseerd)

- Bezoek aan BlueLagoon, Walvistocht, Food Walk, Huskytocht.

…vervoer:

U kunt de route langs de Golden Circle zelf afleggen per 4WD huurauto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op, en op de dag van uw terugvlucht levert u de 4WD op het vliegveld weer in.

Een 4WD huurauto is perfect om als vervoermiddel te gebruiken op IJsland. U bent op deze manier vrij om te gaan waar u wilt. Wat belangrijk is om te weten: in de zomerperiode kunt u wel met een gewone personenauto op pad, maar tijdens het winterseizoen zult u een 4WD nodig hebben. Met een gewone personenauto zult u de wegen in die periode namelijk niet over kunnen – wat op sommige wegen dan zelfs verboden is door o.a. sneeuwval.

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Reykjavik:

 • Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat. In de winterperiode is het mogelijk dat de stad besneeuwd is, wat de stad nóg gezelliger maakt. U kunt optioneel een Noorderlicht-tour boeken. Helaas is het aanschouwen van het Noorderlicht nooit 100% gegarandeerd.

Golden Circle:

 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen. Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater;
 • Optioneel kunt u het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Ook kunt u optioneel naar de Blue Lagoon. Het water is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. U kunt er heerlijk relaxen. Een bijzondere ervaring in de winter!
   

Vind hier alle thema's op rondreizen IJsland:

Prijs

Noorderlicht reizen IJsland
Winter in IJsland (Verzorgd)

Prijzen:

Voor de gehele winter geldt dezelfde prijs, met uitzondering van de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw zoals hieronder aangegeven:
 

A: Oktober t/m april
Uitgezonderd van Kerst en Oud & Nieuw (tussen 20 december t/m 4 januari) *

Bekijk hier de arrangementen tijdens Kerst en Oud & Nieuw >>

 

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 1.039 ** pp € 889 ** pp

** Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen en gelden bij een boeking > 5 maanden voor vertrek. Naast de vluchten van IcelandAir bekijken we andere - vaak - voordeliger opties. Echter IcelandAir is de enige die ELKE dag vliegt.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE? >>

Verblijf

Overnachten in IJsland

# Uitleg van de route (zie Tabblad - Route):

A - Keflavik - vliegveld. Hier is uw aankomst
B - Reykjavik. Hier verblijft u de 1e en 2e nacht

C - Omgeving Laugarvatn. Hier verblijft u de 3e en 4e nacht
D - Via deze locatie ziet u de gehele Golden Circle

E – Overnachtinglocatie nacht 5 – vlakbij het vliegveld

 

# Verdelingen van de nachten:

De keuze voor een overnachtinglocatie is op basis van de ligging t.o.v. uw activiteiten en uiteraard de beschikbaarheid. Voor iedere overnachting binnen uw reis behoort een ontbijt tot het arrangement.
 

Nacht:

Overnachtingslocatie:

1 + 2

Reykjavik

3 + 4

In de omgeving van Laugarvatn, nabij het Thingvellir National Park

5

In de omgeving van Keflavik airport


# Voorbeelden van uw verblijf:

Hieronder kunt u een paar namen van overnachtinglocaties vinden welke mogelijk geboekt zouden kunnen worden binnen uw reis naar Reykjavik en de Golden Circle. Dit is puur om u een beeld te schetsen, afhankelijk van de beschikbaarheid zullen wij een overnachtinglocatie (zoals genoemd of soortgelijk) voor uw boeken.

- Freyja Guest House B&B - Reykjavik

- Héradsskólinn – nabij Laugarvatn / Thingvellir nationaal park

- Hotel Jazz - Keflavik

image descriprion
image descriprion
Route
Dagprogramma
 1. Dag 1Heenreis

  Na aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op. U reist naar uw overnachtinglocatie in Reykjavik. U kunt meteen de gezellige en kleurrijke stad gaan verkennen. Optioneel: op de route van het vliegveld naar Reykjavik kunt u de Blue Lagoon aandoen.

 2. Dag 2Reykjavik

  Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt. Op deze avond organiseren we de Noorderlicht vaart.

 3. Dag 3Golden Circle: Thingvellir Nationaal Park

  Vandaag reist u van Reykjavik naar Thingvellir Nationaal Park. U kunt hier mooie wandelingen maken en de kloof tussen de twee tektonische platen zelf aanschouwen. Aan het eind van de middag / ’s avonds rijdt u naar de overnachtinglocatie. In de buurt van uw overnachtinglocatie vindt u het geothermaalbad Fontana; een mooie spa naast het Laugarvatn meer. Hier boeken we uw bezoek incl. handdoek en badjas.

 4. Dag 4Golden Circle: Geisir + Gullfoss waterval

  Vandaag reist u de verdere route van de Golden Circle af. Hier zult u het Geysir park met de geiser Strokkur en de prachtige Gullfoss waterval kunnen zien. Optioneel kunt u bij Selfoss de Kerið krater zien, of bij Skálholt het religieuze Middeleeuwse centrum bezoeken.

 5. Dag 5Fontana Geothermaal Bad

  Vandaag bezoekt u aan het begin van de ochtend en na uw ontbijt het Geothermaal Bad Fontana. Wij boeken de toegang inclusief handdoek en badjas. Verderop op de dag reist u terug naar het vliegveld waar u uw laatste nacht verblijft.

 6. Dag 6Terugreis

  Vandaag is de laatste dag van uw reis, het is helaas weer tijd om terug te gaan naar Nederland

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Om deze prachtige stedentrip naar Reykjavik en rondreis van de Golden Circle te maken geven wij u graag alvast antwoord op de volgende mogelijk opkomende vragen wat betreft uw reis:

- Wanneer is de beste boekingsperiode voor deze reis?

Bij maatreizen worden vliegticketprijzen bepaalt op basis van vraag en aanbod; Boekt u het eerste ticket (op úw gewenste vlucht) dan betaalt u de laagste prijs, boekt u het laatste ticket dan betaalt u de hoogste prijs. Logisch dus wanneer u vroeg boekt u de voordeligste prijs heeft voor uw reis.

Wanneer u tussen 6 en 10 maanden vóór vertrek boekt, dat heeft u gunstigste prijszen voor uw reis.
Met name rondom algemene vrije dagen en vakanties is het snel druk en daarom snel duurder, dus het loont absoluut om vooruit te denken!

- Wat is de beste reisperiode voor deze reis?

U kunt deze reis in principe het hele jaar rond maken. Reykjavik is het hele jaar het bezoeken waard. De Golden Circle is in de periode tussen Mei en September erg mooi i.v.m. de bloei van diverse bloemen en planten, en door de lange dagen. In de winterperiode van September tot +- Maart is het mooi om deze reis te maken voor een echt ‘winters’ gevoel door de mogelijke sneeuwval, én de kans om wellicht het Noorderlicht te zien!

Wat is aan te raden om mee te nemen in uw koffer?

 • Stevige en warme (waterdichte) wandelschoenen
 • Waterdichte jas/broek
 • Warme kleding
 • Fotocamera (die u vast vaak zult gebruiken!)
 • Een muts/sjaal/handschoenen
 • Badkleding voor een bezoek aan een wellness/spa
Galerij