• Noorderlicht reizen IJsland met Travel4Reasons
 • Oud & Nieuw IJsland met Travel4Reasons
 • Oud & Nieuw IJsland met Travel4Reasons
 • Geisir in de zomer | Golden Circle met Travel4Reasons
 • Into the Glacier, IJsland met Travel4Reasons
 • Fly drive IJsland, met Travel4Reasons Iceland
 • Whale watching in IJsland | Travel4Reasons
 • Korte reis IJsland, Reykjavik met Travel4Reasons
 • Vakantie IJsland met een 4x4 | Travel4Reasons Iceland
 • A Little Iceland | Travel4Reasons

The FULL Iceland Winter Experience

Een bezoek aan IJsland in de winter is magisch. Tijdens deze winterse reis maakt u zelf een rondrit in een 4WD huurauto langs de prachtige Golden Circle-natuurverschijnselen en bezoekt u het schiereiland Sneafellsnes. Binnen het arrangement neemt u deel aan een Noorderlichtvaart, een wandeling in een gletsjer (Into the Glacier) en bezoekt u het geothermaal bad Fontana.

Highlighs:

 • Een verblijf in Reykjavik,
 • Bezoek de Golden Circle (Geisir, Gullfoss)
 • Bezoek het schiereiland Sneafellsnes
11 dagen

Benieuwd naar de prijzen?
Ga naar het tabblad "Prijs" en bekijk de prijzen per seizoen.

Deel

Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen een korte reis IJsland en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

1. The FULL Iceland Winter Experience:

Inclusief deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam incl. bagage *,
 • 10 Overnachtingen ** incl. ontbijt,
 • 4x4 huurauto ***
 • 3 Typisch winterse activiteiten ****
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.
* Vlucht

Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Binnen de vlucht behoort één handbagage koffer á 10 kg en één ruimbagage koffer á 23 kg pp.

Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.

** Overnachting

Normaliter verzorgen we 10 nachten binnen dit arrangement. Voor de winterreizen verzorgen we de laatste nacht op het vliegveld. De reden hiervoor is, is omdat IcelandAir in die periode enkel een hele vroege ochtendvlucht (+/- 7:30 uur) aanbiedt.

*** 4x4 Autohuur

Binnen de prijs van het arrangement gaan we standaard uit van een Dacia Duster 4x4. Uiteraard kunt u op aanvraag het aanvraag uitbreiden met een luxere uitvoer in de vorm van een Jeep Renegade of Toyota RAV.

**** Winterse activiteiten

Binnen dit arrangement behoren drie typisch winterse activiteiten:

De volgende activiteiten:

1. een wandeling in een gletsjer (Into the Glacier)
2. een nachtelijke Noorderlichtvaart
Deze vindt plaats van 21:30 - 24:00 uur

3. een bezoek aan het geothermaal bad Fontana.
Incl. toegang, handdoek en badjas


2. Dagprogramma

Dag 1 Heenreis

Na aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op. U reist naar uw overnachtinglocatie in Reykjavik. U kunt meteen de gezellige en kleurrijke stad gaan verkennen. Optioneel: op de route van het vliegveld naar Reykjavik kunt u de Blue Lagoon aandoen.

Dag 2 Reykjavik (dag 1)

Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt. Op deze avond organiseren we de Noorderlichttour. Mocht u het missen dan is er nog een tweede avond beschikbaar.

Dag 3 Reykjavik (dag 2)

Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt.

Dag 4 Opweg naar Snaefellsnes

Vandaag reist u van Reykjavik naar Snaefellsnes. Deze prachtige winterse reis voert u door het prachtige afwisselende landschap. Onderweg ervaart u de weidsheid van het land en met de wisselende lichtval in de winter kunt u genbieten van de telkens veranderende landschappen.

Dag 5 Snaefellsnes - dag 1

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de omgeving te ontdekken. Ontdek de Kirkjufell (bekende puntige berg) en Kirkjufellsfoss (waterval) gelegen nabij Grundarfjördur. Dit is overigens en tevens een hele bekende locatie om 's winters het Noorderlicht te kunnen aanschouden. Ga op zoek naar de Ijslandse muurschilderingen in de Hellissandur "Street Art Capital of Iceland".

Dag 6 Snaefellsnes - dag 2

Vandaag heeft u de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de bekende toeristische trekpleister; het zwartje kerk van Búðakirkja. Bezoek het kleine vissersdorp Arnarstapi met de bekende rotsformatie. De bekendste daarvan is Gatklettur, een rots van basalt met een groot gat erin zodat het een boog geworden is.

Dag 7 Golden Circle: Thingvellir Nationaal Park

Vandaag reist u van Snaefellsnes naar Thingvellir Nationaal Park. U kunt hier mooie wandelingen maken en de kloof tussen de twee tektonische platen zelf aanschouwen. Aan het eind van de middag / ’s avonds rijdt u naar de overnachtinglocatie. In de buurt van uw overnachtinglocatie vindt u het geothermaalbad Fontana; een mooie spa naast het Laugarvatn meer. Hier boeken we uw bezoek incl. handdoek en badjas.

Dag 8 Golden Circle: Geisir + Gullfoss waterval

Vandaag bezoekt u aan het begin van de ochtend en na uw ontbijt het Geothermaal Bad Fontana. Verder is er ruimte om het overige gedeelte van de route van de Golden Circle af te maken. Hier zult u het Geysir park met de geiser Strokkur en de prachtige Gullfoss waterval kunnen zien. Optioneel kunt u bij Selfoss de Kerið krater zien, of bij Skálholt het religieuze Middeleeuwse centrum bezoeken.

Dag 9 Into the Glacier

Vandaag reist u naar Husafell Center, alwaar het startpunt is van uw Gletsjer wandeling. Met een grote 'sneeuwbus' rijdt u naar het begin van de Gletsjer en zult u met uw gids een wandeling maken in de Gletsjer. De wandeling kent geen minimale leeftijd en is dus voor iedereen goed te doen.

Dag 10 De laatste hele dag

Deze dag eindigt op het vliegveld. U dient de auto rond een uur of 21:00 uur in te leveren. Verder heeft u de gehele dag om een rondrit te maken door de omgeving en de eventueel laatst gemiste zaken nog te bezoeken.

Terugreis Terugreis

Vandaag is de laatste dag van uw reis, het is helaas weer tijd om terug te gaan naar Nederland.

3. Uitgebreide informatie over…

…activiteiten:

Activiteiten op eigen gelegenheid:
(Onderstaande activiteiten zijn vrij te bezoeken)

- Bezoek aan Reykjavik, Golden Circle, Geysir, Gulfoss waterval.

Extra activiteiten optioneel en vooraf te reserveren:
(Onderstaande activiteiten kunnen via Travel4Reasons Iceland worden georganiseerd)

- Bezoek aan BlueLagoon, Walvistocht, Food Walk, Huskytocht.

…vervoer:

U kunt de route langs de Golden Circle zelf afleggen per 4WD huurauto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op, en op de dag van uw terugvlucht levert u de 4WD op het vliegveld weer in.

Een 4WD huurauto is perfect om als vervoermiddel te gebruiken op IJsland. U bent op deze manier vrij om te gaan waar u wilt. Wat belangrijk is om te weten: in de zomerperiode kunt u wel met een gewone personenauto op pad, maar tijdens het winterseizoen zult u een 4WD nodig hebben. Met een gewone personenauto zult u de wegen in die periode namelijk niet over kunnen – wat op sommige wegen dan zelfs verboden is door o.a. sneeuwval.

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Reykjavik:
 • Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat. In de winterperiode is het mogelijk dat de stad besneeuwd is, wat de stad nóg gezelliger maakt. U kunt optioneel een Noorderlicht-tour boeken. Helaas is het aanschouwen van het Noorderlicht nooit 100% gegarandeerd.
Golden Circle:
 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen. Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater;
 • Optioneel kunt u het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Ook kunt u optioneel naar de Blue Lagoon. Het water is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. U kunt er heerlijk relaxen. Een bijzondere ervaring in de winter!

4. Uw reis in beeld

Rondreizen IJsland met Travel4Reasons Iceland

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?