image descriprion
image descriprion
image descriprion

The FULL Iceland Winter Experience

11 dagen

Een bezoek aan IJsland in de winter is magisch. Tijdens deze winterse reis maakt u zelf een rondrit in een 4WD huurauto langs de prachtige Golden Circle-natuurverschijnselen en bezoekt u het schiereiland Sneafellsnes. Binnen het arrangement neemt u deel aan een Noorderlichtvaart, een wandeling in een gletsjer (Into the Glacier) en bezoekt u het geothermaal bad Fontana.

Bekijk Tabblad ‘Prijs’ voor de actuele prijs
Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen onze Noorderlicht reizen IJsland en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Noorderlicht reizen IJsland
The FULL Iceland Winter Experience

Inclusief deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam incl. handbagage á 10 kg en 23 kg. ruimbagage per persoon,
  Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.
   
 • 10 Overnachtingen inclusief ontbijt,
 • 4WD huurauto *
 • De volgende activiteiten:

  - een nachtelijke Noorderlichtvaart
  - een wandeling in een gletsjer (Into the Glacier)
  - een bezoek aan het geothermaal bad Fontana.
  Incl. toegang, handdoek en badjas
   
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.
   

4-Wheel Drive (4x4):
Initieel gaan we bij 2 en 4 personen uit van een Dacia Duster 4x4 of gelijkwaardig. Op aanvraag is de auto te upgraden.
 

De reis in beeld - YouTube

IJsland | vakantie, reis, reizen, rondreizen

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?


Uitgebreide informatie over…

…activiteiten:

Activiteiten op eigen gelegenheid:
(Onderstaande activiteiten zijn vrij te bezoeken)

- Bezoek aan Reykjavik, Golden Circle, Geysir, Gulfoss waterval.

Extra activiteiten optioneel en vooraf te reserveren:
(Onderstaande activiteiten kunnen via Travel4Reasons Iceland worden georganiseerd)

- Bezoek aan BlueLagoon, Walvistocht, Food Walk, Huskytocht.

…vervoer:

U kunt de route langs de Golden Circle zelf afleggen per 4WD huurauto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op, en op de dag van uw terugvlucht levert u de 4WD op het vliegveld weer in.

Een 4WD huurauto is perfect om als vervoermiddel te gebruiken op IJsland. U bent op deze manier vrij om te gaan waar u wilt. Wat belangrijk is om te weten: in de zomerperiode kunt u wel met een gewone personenauto op pad, maar tijdens het winterseizoen zult u een 4WD nodig hebben. Met een gewone personenauto zult u de wegen in die periode namelijk niet over kunnen – wat op sommige wegen dan zelfs verboden is door o.a. sneeuwval.

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Reykjavik:

 • Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat. In de winterperiode is het mogelijk dat de stad besneeuwd is, wat de stad nóg gezelliger maakt. U kunt optioneel een Noorderlicht-tour boeken. Helaas is het aanschouwen van het Noorderlicht nooit 100% gegarandeerd.

Golden Circle:

 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen. Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater;
 • Optioneel kunt u het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Ook kunt u optioneel naar de Blue Lagoon. Het water is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. U kunt er heerlijk relaxen. Een bijzondere ervaring in de winter!
   

Vind hier alle thema's op rondreizen IJsland:

Prijs

Noorderlicht reizen IJsland
The FULL Iceland Winter Experience

Prijzen:

Omdat de activiteiten binnen dit arrangement NIET zijn rondom Kerst en Oud & Nieuw hebben we de gehele winter dezelfde prijs:
 

A: Oktober t/m april
NOTE: Niet beschikbaar tussen Kerst en Oud & Nieuw - van 20 december t/m 4 januari *.

Bekijk hier de arrangementen tijdens Kerst en Oud & Nieuw >>
 

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 1.709 ** pp € 1.489 ** pp


** Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen en gelden bij een boeking > 5 maanden voor vertrek.
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Verblijf

Overnachten in IJsland

# Uitleg van de route (zie Tabblad - Route):

 1. Keflavik - vliegveld. Hier is uw aankomst
 2. Reykjavik. Hier verblijft u de 1ste, 2de en 3de nacht]
 3. Sneafellsnes. Hier verblijft u de 4de, 5de en 6de nacht
 4. Omgeving Laugarvatn. Hier verblijft u de 7de, 8de en 9de nacht
  Via deze locatie ziet u de gehele Golden Circle
   
 5. Overnachtinglocatie nacht 10 – vlakbij het vliegveld
   

# Verdelingen van de nachten:

De keuze voor een overnachtinglocatie is op basis van de ligging t.o.v. uw activiteiten en uiteraard de beschikbaarheid. Voor iedere overnachting binnen uw reis behoort een ontbijt tot het arrangement.
 

Nacht:

Overnachtingslocatie:

1 + 2 + 3

Reykjavik

4 + 5 + 6

Grundarfjördur (Sneafellsnes)

7 + 8 + 9

In de omgeving van Laugarvatn, nabij het Thingvellir National Park

10

In de omgeving van Keflavik airport


# Voorbeelden van uw verblijf:

Hieronder kunt u een paar namen van overnachtinglocaties vinden welke mogelijk geboekt zouden kunnen worden binnen uw reis naar Reykjavik en de Golden Circle. Dit is puur om u een beeld te schetsen, afhankelijk van de beschikbaarheid zullen wij een overnachtinglocatie (zoals genoemd of soortgelijk) voor uw boeken.

- Freyja Guest House B&B - Reykjavik

- Héradsskólinn – nabij Laugarvatn / Thingvellir nationaal park

- The Old Post Office Guesthouse - Grundarfjördur (Sneafellsnes) 

- Hotel Jazz - Keflavik

image descriprion
image descriprion
Route
Dagprogramma
 1. Dag 1Heenreis

  Na aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op. U reist naar uw overnachtinglocatie in Reykjavik. U kunt meteen de gezellige en kleurrijke stad gaan verkennen. Optioneel: op de route van het vliegveld naar Reykjavik kunt u de Blue Lagoon aandoen.

 2. Dag 2Reykjavik - dag 1

  Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt. Op deze avond organiseren we de Noorderlichttour. Mocht u het missen dan is er nog een tweede avond beschikbaar.

 3. Dag 3Reykjavik - dag 2

  Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt.

 4. Dag 4Opweg naar Snaefellsnes

  Vandaag reist u van Reykjavik naar Snaefellsnes. Deze prachtige winterse reis voert u door het prachtige afwisselende landschap. Onderweg ervaart u de weidsheid van het land en met de wisselende lichtval in de winter kunt u genbieten van de telkens veranderende landschappen.

 5. Dag 5Snaefellsnes - dag 1

  Vandaag heeft u de mogelijkheid om de omgeving te ontdekken. Ontdek de Kirkjufell (bekende puntige berg) en Kirkjufellsfoss (waterval) gelegen nabij Grundarfjördur. Dit is overigens en tevens een hele bekende locatie om 's winters het Noorderlicht te kunnen aanschouden. Ga op zoek naar de Ijslandse muurschilderingen in de Hellissandur "Street Art Capital of Iceland".

 6. Dag 6Snaefellsnes - dag 2

  Vandaag heeft u de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de bekende toeristische trekpleister; het zwartje kerk van Búðakirkja. Bezoek het kleine vissersdorp Arnarstapi met de bekende rotsformatie. De bekendste daarvan is Gatklettur, een rots van basalt met een groot gat erin zodat het een boog geworden is.

 7. Dag 7Golden Circle: Thingvellir Nationaal Park

  Vandaag reist u van Snaefellsnes naar Thingvellir Nationaal Park. U kunt hier mooie wandelingen maken en de kloof tussen de twee tektonische platen zelf aanschouwen. Aan het eind van de middag / ’s avonds rijdt u naar de overnachtinglocatie. In de buurt van uw overnachtinglocatie vindt u het geothermaalbad Fontana; een mooie spa naast het Laugarvatn meer. Hier boeken we uw bezoek incl. handdoek en badjas.

 8. Dag 8Golden Circle: Geisir + Gullfoss waterval

  Vandaag bezoekt u aan het begin van de ochtend en na uw ontbijt het Geothermaal Bad Fontana. Verder is er ruimte om het overige gedeelte van de route van de Golden Circle af te maken. Hier zult u het Geysir park met de geiser Strokkur en de prachtige Gullfoss waterval kunnen zien. Optioneel kunt u bij Selfoss de Kerið krater zien, of bij Skálholt het religieuze Middeleeuwse centrum bezoeken.

 9. Dag 9Into the Glacier

  Vandaag reist u naar Husafell Center, alwaar het startpunt is van uw Gletsjer wandeling. Met een grote 'sneeuwbus' rijdt u naar het begin van de Gletsjer en zult u met uw gids een wandeling maken in de Gletsjer. De wandeling kent geen minimale leeftijd en is dus voor iedereen goed te doen.

 10. Dag 10De laatste hele dag

  Deze dag eindigt op het vliegveld. U dient de auto rond een uur of 21:00 uur in te leveren. Verder heeft u de gehele dag om een rondrit te maken door de omgeving en de eventueel laatst gemiste zaken nog te bezoeken.

 11. Dag 11Terugreis

  Vandaag is de laatste dag van uw reis, het is helaas weer tijd om terug te gaan naar Nederland.

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Om deze prachtige winterse trip naar Reykjavik, de Golden Circle en Snaefellsnes te maken geven wij u graag alvast antwoord op de volgende mogelijk opkomende vragen wat betreft uw reis:

- Wanneer is de beste boekingsperiode voor deze reis?

Bij maatreizen worden vliegticketprijzen bepaalt op basis van vraag en aanbod; Boekt u het eerste ticket (op úw gewenste vlucht) dan betaalt u de laagste prijs, boekt u het laatste ticket dan betaalt u de hoogste prijs. Logisch dus wanneer u vroeg boekt u de voordeligste prijs heeft voor uw reis.

Wanneer u tussen 6 en 10 maanden vóór vertrek boekt, dat heeft u gunstigste prijszen voor uw reis.
Met name rondom algemene vrije dagen en vakanties is het snel druk en daarom snel duurder, dus het loont absoluut om vooruit te denken!

- Wat is de beste reisperiode voor deze reis?

U kunt deze reis het beste maken van oktober tot en met april. Reykjavik is het hele jaar het bezoeken waard. De Golden Circle is in de winterperiode van oktober tot tot en met april prachtig voor een echt ‘winters’ gevoel door de sneeuwval, én de kans om wellicht het Noorderlicht te zien. Het Schiereiland in de de winter erg mooi, weids en ook hier is een grote kans het Noorderlicht te zien.

Wat is aan te raden om mee te nemen in uw koffer?

 • Stevige en warme (waterdichte) wandelschoenen
 • Waterdichte jas/broek
 • Warme kleding
 • Fotocamera (die u vast vaak zult gebruiken!)
 • Een muts/sjaal/handschoenen
 • Badkleding voor een bezoek aan een wellness/spa
Galerij