image descriprion
image descriprion
image descriprion

Reykjavik Winter (Flexibel)

dagen

Deze winterse reis kunt u maken van oktober t/m april. Tijdens deze winterse city-trip bezoekt u de kleurrijke, knusse en wellicht besneeuwde stad Reykjavik met haar gezellige koffiehuisjes, heerlijke restaurants, typisch IJslandse winkels, prachtige gebouwen, en de gezellige haven.

Bekijk Tabblad ‘Prijs’ voor de actuele prijs
Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen een korte reis IJsland en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Korte reis IJsland
Reykjavik Winter (Flexibel):

Inclusief deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam incl. handbagage á 10 kg,
  Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Evetuele extra bagage kan binnen de offerte worden toegevoegd. Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.
   
 • 4 Overnachtingen inclusief ontbijt,
 • Bustransfer van het vliegveld naar het hotel (vv),
 • Activiteiten op eigen gelegenheid,
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.
   

Uitgebreide informatie over…

…activiteiten:

Activiteiten op eigen gelegenheid:
(Onderstaande activiteiten zijn vrij te bezoeken)

- Bezoek aan Reykjavik, Golden Circle, Geysir, Gulfoss waterval.

Activiteiten optioneel en vooraf te reserveren:
(Onderstaande activiteiten kunnen via Travel4Reasons Iceland worden georganiseerd)

- Bezoek aan BlueLagoon, Walvistocht, Noorderlicht tour (per bus of boot), Food Walk, Huskytocht.

…vervoer:

U kunt de route langs de Golden Circle afleggen middels een bustour op een van de dagen in Reykjavik. U wordt vanuit uw hotel opgepikt en rijdt dan in een luxe touringbus langs de diverse bezienswaardigheden van de Golden Circle.

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Reykjavik:

 • Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat. In de winterperiode is het mogelijk dat de stad besneeuwd is, wat de stad nóg gezelliger maakt. U kunt optioneel een Noorderlicht-tour boeken. Helaas is het aanschouwen van het Noorderlicht nooit 100% gegarandeerd.

Golden Circle:

 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen. Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater;
 • Optioneel kunt u het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Ook kunt u optioneel naar de Blue Lagoon. Het water is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. U kunt er heerlijk relaxen. Een bijzondere ervaring in de winter!
   

Vind hier alle thema's op rondreizen IJsland:

Prijs

Korte reis IJsland | Prijzen:
Reykjavik Winter (Flexibel)

Omdat dit arrangement enkel voor de wintermaanden is samengesteld, onderscheiden we slechts twee seizoenen:

A - oktober t/m april (m.u.v. Oud & Nieuw)
B - Oud & Nieuw (20 december t/m 4 januari)
 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 personen
A € 669 * pp
B € 939 * pp

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen en gelden bij een boeking 6 tot 8 maanden voor vertrek. Bij een aanvraag korter voor vertrek, kunnen de prijzen afwijken.
We zijn op de hoogte van voordeliger vliegticketaanbieders, maar T4R Iceland kiest voor betrouwbaarheid met IcelandAir. 

 

Alternatief;

Voor dezelfde reis van mei t/m september zie REYKJAVIK ZOMER - Flexibel.


Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE? >>

Verblijf

Uitleg van de route (zie Tabblad - Route):

A - Keflavik - vliegveld. Hier is uw aankomst, en uw laatste overnachting
B - Reykjavik. Hier verblijft u de eerste 3 nachten

Verdelingen van de nachten:

De keuze voor een overnachtinglocatie is op basis van de ligging t.o.v. uw activiteiten en uiteraard de beschikbaarheid. Voor iedere overnachting binnen uw reis behoort een ontbijt tot het arrangement.

Een overzicht van overnachtingen:

Nacht:

Overnachtinglocatie:

1 + 2 + 3

In (de omgeving van) Reykjavik

4

Omgeving vliegveld Keflavik

 

Voorbeelden van uw verblijf:

De keuze voor een overnachtinglocatie is op basis van de ligging t.o.v. uw activiteiten en de beschikbaarheid. Voor iedere overnachting binnen uw reis behoort een ontbijt tot het arrangement. Hieronder kunt u een overnachtinglocaties vinden welke mogelijk geboekt kunnen worden binnen uw reis naar Reykjavik.

- Fosshotel - Reykjavik

- Icelandair Hotel Reykjavik Marina - Reykjavik

BELANGRIJK:
Bed & Breakfasts / Guest Houses in IJsland kenmerken zich door veelal gedeelde faciliteiten als badkamer en toilet aan te bieden. Deze worden zeer hygiënisch en schoon gehouden, zelfs meerdere keren per dag.
Daarentegen bieden deze accommodaties veelal een gedeelde keukenfaciliteit, wat de mogelijkheid biedt om 's avonds zelf een diner te koken met zelf mee genomen ingrediënten i.p.v. uit eten te moeten.

image descriprion
image descriprion
Route
Dagprogramma
 1. Dag 1Heenreis

  Na aankomst op het vliegveld Keflavik wordt u per (shuttle)bus naar Reykjavik gebracht, nabij uw overnachtinglocatie. U kunt meteen de gezellige en kleurrijke stad gaan verkennen.

 2. Dag 2Reykjavik

  Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Vandaag zou u één van de vele optionele activiteiten/bezienswaardigheden kunnen plannen en bezoeken. Dit zou bijv. een walvissentour kunnen zijn, of een food-tour door Reykjavik. Ook zou u Blue Lagoon aan kunnen doen voor een dagje relaxen. In de wintertijd laat het Noorderlicht zich met enige regelmaat zien: u zou ook een Noorderlichttour kunnen plannen. Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden.

 3. Dag 3Reykjavik

  Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Vandaag zou u één van de vele optionele activiteiten/bezienswaardigheden kunnen plannen en bezoeken. Dit zou bijv. een walvissentour kunnen zijn, of een food-tour door Reykjavik. Ook zou u Blue Lagoon aan kunnen doen voor een dagje relaxen. In de wintertijd laat het Noorderlicht zich met enige regelmaat zien: u zou ook een Noorderlichttour kunnen plannen. Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden.

 4. Dag 4Terug naar het vliegveld

  De laatste dag in Reykjavik. U heeft nog een tal uren om te winkelen of nog ergens lekker te eten. Vanaf een uur of 7 ('s avonds) wordt u opgepikt voor uw reis naar het vliegveld waar u uw laatste nacht verblijft.

 5. Dag 5Terugreis

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. U wordt door de (shuttle)bus vanaf uw hotel terug naar het vliegveld Keflavik gereden. Helaas is het alweer tijd voor uw terugreis naar huis.

Veel gestelde vragen

Om deze prachtige stedentrip naar Reykjavik te maken geven wij u graag alvast antwoord op de volgende mogelijk opkomende vragen wat betreft uw reis:

- Wanneer is de beste boekingsperiode voor deze reis?

Bij maatreizen worden vliegticketprijzen bepaalt op basis van vraag en aanbod; Boekt u het eerste ticket (op úw gewenste vlucht) dan betaalt u de laagste prijs, boekt u het laatste ticket dan betaalt u de hoogste prijs. Logisch dus wanneer u vroeg boekt u de voordeligste prijs heeft voor uw reis.

Wanneer u tussen 6 en 10 maanden vóór vertrek boekt, dat heeft u gunstigste prijszen voor uw reis.
Met name rondom algemene vrije dagen en vakanties is het snel druk en daarom snel duurder, dus het loont absoluut om vooruit te denken!

- Wat is de beste reisperiode voor deze reis?

Vanwege het verschil in vliegtijden tussen winter en zomer, is dit arrangement specifiek voor de WINTER (oktober t/m april).
Dezelfde reis ZONDER de extra overnachting op het vliegveld en te maken van mei t/m september staat als REYKJAVIK ZOMER - Flexibel te boeken.

Wat is aan te raden om mee te nemen in uw koffer?

 • Stevige en warme (waterdichte) wandelschoenen
 • Waterdichte jas/broek
 • Warme kleding
 • Fotocamera (die u vast vaak zult gebruiken!)
 • Een muts/sjaal/handschoenen
 • Badkleding voor een bezoek aan een wellness/spa
Galerij