image descriprion
image descriprion
image descriprion

A Little More Iceland | Autoreis IJsland

dagen

Tijdens deze reis naar het gezellige en kleurrijke Reykjavik maakt u tevens een reis langs de prachtige Golden Circle-natuurverschijnselen en reist u verder naar zuidelijk IJsland waar onder andere het Jökulsárlón gletsjermeer, de Fjaðrárgljúfur kloof en prachtige zwarte stranden en rotsformaties op u wachten…

Bekijk Tabblad ‘Prijs’ voor de actuele prijs
Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen een fly drive IJsland (artrangementen met gewone huurauto) en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.
Dezelfde arrangementen maar dan met een 4-Wheel Drive (4x4) kunt u vinden onder het thema Vakantie IJsland 4x4.

Fly drive IJsland
Arrangement A Little More Iceland

Inclusief binnen deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam,
 • Incl vlucht is één handbagage koffer á 10 kg en één ruimbagage koffer á 23 kg pp.,
  (Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.)
   
 • 7 Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Normale huurauto *
 • Activiteiten op eigen gelegenheid; Oa. Bezoek Reykjavik, Golden Circle, Seljalandsfoss, Gletsjermeer (Jökulsárlón)
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.

* Huurauto:
Bij 2 personen gaan we uit van een Ford Fiesta of gelijkwaardig
Bij 4 personen gaan we uit van een Ford Focus of gelijkwaardig

 

De reis in beeld - YouTube

IJsland | vakantie, reis, reizen, rondreizen

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?
 

Uitgebreide informatie over…

…vervoer:

U legt de route langs de Golden Circle en naar het zuiden van IJsland zelf af per huurauto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw huurauto op, en op de dag van uw terugvlucht levert u de huurauto op het vliegveld weer in.

Een huurauto is perfect om als vervoermiddel te gebruiken op IJsland gedurende de zomermaanden (mei t/m augustus). U bent op deze manier vrij om te gaan waar u wilt. Voor de seizoen daarbuiten bestaat er het risico dat vanwege late / vroege sneeuwval delen van de normale weg (Ring Road) kunnen worden afgesloten en u met een normale auto niet verder kunt. Een alternatief is dan een 4x4 (Vierwielaangedreven auto - kijk hier >>)

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Reykjavik:

 • Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat.

Golden Circle:

 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen. Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater;
 • Optioneel kunt u het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Ook kunt u optioneel naar de Blue Lagoon. Het water is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. U kunt er heerlijk relaxen.

Zuid-IJsland:

 • Skaftafell is een mooie plaats voor actie! U kunt hier een ijs-grot bezoeken; raften; een gletsjerhike maken en in het Nationale park Skaftafell wandelen. Hier is ook de mooie waterval Svartifoss te bezichtigen;
 • Het Jökulsárlón gletsjermeer zal u verbazen! Neemt u de tijd om hier rond te lopen, of optioneel een boottocht over het meer te maken waar u tussen de schotsen doorvaart. Vergeet ook niet om aan de andere kant van de weg naar 'Diamond Beach' te gaan;
 • De Fjaðrárgljúfur kloof zult u zeker willen bezoeken. Het is prachtig er te wandelen, en het uitzicht is adembenemend;
 • De prachtige rotsformaties Dyrhólaey en Reynisdrangar met de mooie zwarte stranden kunt u zien nabij het plaatsje Vik;
 • De Seljalandsfoss waterval is een indrukwekkende waterval waar u voor én achterlangs kunt lopen, erg leuk om hier vanaf de ringroad langs te gaan.

 

Fly drive IJsland
Alternatieven voor een auto rondreis

We hebben tevens een alternatieve optie, namelijk dezelfde reis o.b.v. een 4x4-auto (4 Wheel Drive).

A Little More Iceland | 4x4 >>
 

Overige opties Fly drive IJsland:

 • A Little Iceland
 • A Little More Iceland
 • The Two Circles
 • Tour de Iceland
   

Vind hier alle thema's op rondreizen IJsland:

Prijs

Fly drive IJsland
Arrangement A Little More Iceland

Vanwege de prijsverschillen per reisperiode, onderscheiden we de volgende periodes:

A - MIDDEN: mei, juni, september (16 t/m 30 september)
B - HOOG: juli, augustus, september (1 t/m 15 september)
C - LAAG: oktober
 

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 1.339 * / ** pp € 1.179 * / ** pp
B € 1.589 * / ** pp € 1.429 * / ** pp
C € 1.059 * / ** pp € 979 * / ** pp

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.
 

** Van januari t/m april en november & december is deze reis alleen mogelijk met een 4x4-huurauto. Deze variant van de reis voor het gehele jaar is << A Little More Iceland 4x4 >>

 

LET OP - Reisperiode:
Buiten de zomermaanden juli en augustus offreren we een EXTRA nacht op het vliegveld vanwege de enige en vroege terugvlucht in de 'winter'-maanden.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Verblijf

# Uitleg van de route (zie Tabblad - Route):

A - Keflavik - vliegveld. Hier is uw aankomst
B - Omgeving Laugarvatn. Hier verblijft u de 1e  en 2e  nacht
C - Via deze locatie ziet u de gehele Golden Circle
D - Skaftafell. Hier verblijft u de 3e, 4e, en 5e nacht
E – Reykjavik. Hier verblijft u de 6e en 7e nacht

# Verdelingen van de nachten:

De keuze voor een overnachtingslocatie is op basis van de ligging t.o.v. uw activiteiten en uiteraard de beschikbaarheid. Voor iedere overnachting binnen uw reis behoort een ontbijt tot het arrangement.

Nacht:

Overnachtingslocatie:

1 + 2

In de omgeving van Laugarvatn, nabij het Thingvellir National Park

3 + 4 + 5

In de omgeving van Skaftafell National Park

6 + 7

Reykjavik


# Voorbeelden van uw verblijf:

Hieronder kunt u een paar namen van overnachtingslocaties vinden welke mogelijk geboekt zouden kunnen worden binnen uw reis naar Reykjavik, de Golden Circle en zuidelijk IJsland. Dit is puur om u een beeld te schetsen, afhankelijk van de beschikbaarheid zullen wij een overnachtingslocatie (zoals genoemd of soortgelijk) voor uw boeken.

- Freyja Guest House B&B - Reykjavik

- Héradsskólinn – nabij Laugarvatn / Thingvellir nationaal park

BELANGRIJK:
Bed & Breakfasts / Guest Houses in IJsland kenmerken zich door veelal gedeelde faciliteiten als badkamer en toliet aan te bieden. Deze worden zeer hygiënisch en schoon gehouden, zelfs meerdere keren per dag.
Daarentegen bieden deze accommodaties veelal een gedeelde keukenfaciliteit, wat de mogelijkheid biedt om 's avonds zelf een diner te koken met zelf mee genomen ingrediënten i.p.v. uit eten te moeten.

image descriprion
image descriprion
Route
Dagprogramma
 1. Dag 1Heenreis

  Na aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw huurauto op. U reist naar uw overnachtingslocatie nabij Laugarvatn, dit is in de buurt van Nationaal park Thingvellir. Optioneel: op de route van het vliegveld naar Laugarvatn kunt u de Blue Lagoon aandoen.

 2. Dag 2Golden Circle

  Vandaag gaat u naar Thingvellir Nationaal Park. U kunt hier mooie wandelingen maken en de kloof tussen de twee tektonische platen zelf aanschouwen. Ook ziet u vandaag het Geysir park met de geiser Strokkur en de prachtige Gullfoss waterval. Optioneel kunt u bij Selfoss de Kerið krater (gevuld met water) zien, of bij Skálholt het religieuze Middeleeuwse centrum bezoeken. Ook kunt u optioneel het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer.

 3. Dag 3Zwart zand en Vik

  Op deze dag reist u naar zuidelijk IJsland, dit wordt een langere autoreis. U rijdt via Vik. Dit is een leuke plaats voor een stop. Hier kunt u de indrukwekkende zwarte stranden en de rotsformaties Dyrhólaey en Reynisdrangar zien. Heerlijk om hier voor een langere tijd de benen te strekken en een wandeling te maken. Hierna kunt u verder reizen naar uw overnachtingslocatie.

 4. Dag 4Zuidelijk IJsland: Skaftafell

  Vandaag bezoekt u Skaftafell. Hier kunt u de mooie basaltwaterval Svartifoss bezichtigen, waar u heen kunt wandelen. Ook kunt u vanaf hier actieve plannen maken: o.a. een gletsjerhike is vanaf hier te maken.

 5. Dag 5Zuidelijk IJsland: Jökulsárlón gletsjermeer

  Op dag 7 van uw reis rijdt u naar het gletsjermeer. Een prachtige omgeving! Hier kunt u rondwandelen of wellicht een bootvaart over het meer maken. Vergeet vooral niet om aan de andere kant van de weg het mooie ‘Diamond Beach’ te bekijken. Rond de omgeving van het hotel kunt u ook prachtige wandelingen maken. Laat u verrassen door de omgeving.

 6. Dag 6Naar Reykjavik

  Vandaag reist u naar Reykjavik. Dit is weer een langere autoreis, maar u kunt tijdens uw reis prachtige stops maken. Zo kunt u de deze dag bij de prachtige Fjaðrárgljúfur kloof wandelen, een aanrader! Ook ligt de waterval Seljalandsfoss op de route, u kunt hier optioneel een bezoek aan brengen. Het is een indrukwekkende waterval waar u voor én achterlangs kunt lopen.

 7. Dag 7Reykjavik

  Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt.

 8. Dag 8Terugreis

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. ’s Ochtends heeft u nog tijd om rond te wandelen in Reykjavik, of u kunt ervoor kiezen om de Blue Lagoon te bezoeken. Daarna rijdt u terug naar het vliegveld Keflavik en levert de huurauto weer in. Helaas is het alweer tijd voor uw terugreis naar huis.

Veel gestelde vragen

Fly drive IJsland
FAQ - A Little More Iceland

Om deze prachtig uiteengezette reis te kunnen maken en u nog enige extra informatie te bieden bij het maken van uw keuze, geven wij u graag alvast antwoord op de volgende mogelijk opkomende vragen wat betreft uw reis:

 • Ideale reisperiode van deze reis:

  Deze reis kan het gehele jaar door gemaakt worden. Afhankelijk van het natuurschoon waar u tijdend de reis kan op wilt maken, kunt u zelf úw seizoen bepalen. De pappegaaijduikers en walvissen kunt u van mei t/m september treffen. Voor een winterreis met kans op het Noorderlicht geeft u de beste kansen van oktober t/m april.

  Van januari t/m april en van november t/m december offreren we een EXTRA nacht op het vliegveld vanwege de enige en vroege terugvlucht in de 'winter'-maanden.
   
 • Beste tijd om te boeken...

  Bij maatreizen worden vliegticketprijzen bepaalt op basis van vraag en aanbod; Boekt u het eerste ticket dan betaalt u de laagste prijs, boekt u het laatste ticket dan betaalt u de hoogste prijs. Logisch dus wanneer u vroeg boekt u de voordeligste prijs heeft voor uw reis.

  Wanneer u tussen 6 en 10 maanden vóór vertrek boekt, dat heeft u gunstigste prijszen voor uw reis.

  Met name rondom algemene vrije dagen en vakanties is het snel druk en daarom snel duurder, dus het loont absoluut om vooruit te denken!
   
 • Wat is aan te raden om mee te nemen in uw koffer?
  • Wandelschoenen
  • Waterdichte jas/broek
  • Warme kleding
  • Badkleding
  • Fotocamera (die u vast vaak zult gebruiken!)
  • Wellicht een muts/sjaal/handschoenen, dit ligt aan het seizoen waarin u reist.
Galerij