Alle rust en ruimte
voor mens en dier; IJsland!

Rondreizen IJsland

Ontdek IJsland op uw eigen manier.

Reis naar een volstrekt andere wereld op slechts drie uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.
IJsland is een opkomend vakantieland. En niet voor niets. Het land biedt prachtig afwisselende landschappen en unieke natuur(verschijnselen) middels het Noorderlicht in de winter, het bezoek van vele soorten en de grootst levende walvissen in het voorjaar en zomer en natuurlijk de aanwezigheid van geisers - hot pots - het gehele jaar door. Het land is reusachtig verschillend in ieder jaargetijde, maar het gehele jaar net zo boeiend en adembenemend. Het IJslandse volk is uitzonderlijk gastvrij en vriendelijk, zowel op het platteland als in de hoofdstad Reykjavik. Laat u leiden door onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw reis naar IJsland.

Korte reis IJsland

De korte reis van T4R Iceland kenmerkt zich doordat de reis volledig verzorgd is. Voor de reiziger die niet zelf wil rijden en een pakketreis volledig verzorgd wil zien, maar ruimte wil houden voor eigen invulling. Benieuwd?

Fly drive IJsland

Fly drive als optie voor de rondreizen IJsland. U boekt de vlucht, accommodatie en een huurauto voor een korte reis tot 8 dagen. U heeft de mogelijkheid de reis te upgraden middels een 4-wheel-drive (4x4). Bekijk de opties.

Vakantie IJsland

Vakantie IJsland, zijn de langere rondreizen naar IJsland vanaf 8 dagen. U reist heel IJsland rond met een 4-wheel-drive (4x4) in minimaal 13 dagen of plakt zelfs de Westfjords er aan. Vraag vrijblijvend een offerte op maat!

Oud & Nieuw IJsland

Rondom de Kerst en Oud & Nieuw is een erg populaire reisperiode. IJsland is dan een prachtige sneeuwzekere bestemming. Kies voor een winterreis naar IJsland en geniet van het prachtige land en de sfeervolle Kerstperiode.

Noorderlicht reizen

Noorderlicht reizen naar IJsland. IJsland in de wintertijd: ontdek de winterse taferelen en mogelijk het Noorderlicht! Met een 4-wheel-drive (4x4) verzekert u zich om in de winter te mogen rijden. Geniet van het prachtige landschap.

Puffin Travel

Met de arrangementen met het thema "Puffin Travel", reist u langs een aantal prachtige locaties waar u de Puffin (ofwel Papegaaijduiker) in levende lijve zult kunnen bekijken. Kies de reis die het beste bij u past.

Westfjords IJsland

Rondreizen naar de IJslandse Westfjords. Neem de prachtige Westfjords mee in een reis naar IJsland. Kies voor een reis vanaf 8 dagen en geniet van de heerlijke rust en wonderschone natuur. Kies de reis van uw wens.

Het Noorderlicht

Geniet van dit natuurverschijnsel tijdens de rondreizen naar IJsland

Het Noorderlicht, ook wel bekend als de aurora borealis, is een betoverend natuurverschijnsel dat de nachtelijke hemel boven IJsland siert. Dit magische lichtspektakel wordt veroorzaakt door de interactie tussen geladen deeltjes van de zon en het aardmagnetisch veld, wat resulteert in dansende, kleurrijke lichtgolven die de duisternis doorbreken.

Op IJsland, met zijn uitgestrekte, ongerepte landschappen, biedt het Noorderlicht een buitengewone ervaring. De meest voorkomende kleuren zijn groen en roze, maar soms verschijnen er ook tinten van paars, blauw en geel. De dansende lichten creëren een betoverende symfonie van kleuren die de hemel schilderen en een onvergetelijk schouwspel vormen.

De beste tijd om het Noorderlicht op IJsland te aanschouwen is tijdens de wintermaanden, wanneer de nachten het langst zijn en de lucht het helderst. Ver van stedelijke lichtvervuiling bieden afgelegen locaties, zoals het Thingvellir National Park of de regio rond de stad Akureyri, optimale omstandigheden voor het bewonderen van dit natuurwonder.

Het Noorderlicht op IJsland is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een spirituele ervaring. De stilte van de omringende natuur, de ijzige frisheid van de lucht en de betoverende dans van de kleuren dragen bij aan een onvergetelijke ontmoeting met de mystiek van het noordelijke firmament. Het is een herinnering die lang na je reis blijft nagloeien en je verbindt met de wonderen van de natuur op hun meest magische wijze.

Papegaaiduiker

Vind de IJslandse mascotte tijdens onze rondreizen naar IJsland

De Papegaaiduiker, een charmante vogel die symbool staat voor de wilde schoonheid van IJsland, bevolkt de steile kliffen en afgelegen eilandjes langs de kustlijn. Met zijn opvallende zwart-witte verenkleed, felgekleurde snavel en opzichtige rode poten is de Papegaaiduiker een onmiskenbaar icoon van de IJslandse fauna.

Tijdens het broedseizoen, dat plaatsvindt van mei tot augustus, verzamelen Papegaaiduikers zich in grote kolonies op rotsachtige klippen, waar ze hun kenmerkende nestholen graven. Ze zijn bedreven duikers en jagen in de oceaan op kleine vis, waarbij ze soms spectaculaire duikvluchten maken vanaf aanzienlijke hoogtes.

Het aanschouwen van deze expressieve vogels is een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers die IJsland bezoeken. Populaire plekken om Papegaaiduikers te spotten zijn onder andere de kliffen van Latrabjarg in het westen en het eiland Heimaey in het zuiden. Hun komische voorkomen en het geluid van hun roepen vormen een betoverende toevoeging aan de wilde pracht van IJsland, waardoor de Papegaaiduiker een geliefd onderdeel is van het natuurlijke erfgoed van dit indrukwekkende eiland.

Travel4Reasons is een specialist in reizen naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, IJsland en op het gebied van whiskyreizen. We hanteren daarom de volgende drie labels:

Travel4Reasons | Specialist in reizen naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland
T4R Iceland | Specialist in rondreizen naar IJsland
T4R Whisky | Specialist in whisky reizen

2 maanden geleden
Wij hebben via Travel4reasons een whiskyweekend in Friesland geboekt. Alles is perfect geregeld en zeer de moeite waard. Met name hotel Jans en het verrassingsdiner op de eerste avond vonden wij erg goed. Wat ons betreft is Travel4reasons een aanrader!
review Johan Dekker
Johan Dekker
4 maanden geleden
De vliegreis, autohuur en overnachtingsadressen voor onze reis in Ierland waren uitstekend geregeld door T4R. Goede bereikbaarheid. Communiceren gaat vlot, duidelijk en vriendelijk via telefoon/mail/WhatsApp. Er wordt goed geluisterd naar de persoonlijke wensen en deze worden in het organiseren van de reis meegenomen. Een betrouwbaar reisbureau welke de klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.
review Miriam
Miriam
6 maanden geleden
Neem aangegeven
review Kim Schee
Kim Schee
6 maanden geleden
We zijn net terug uit het prachtige Schotland en hebben een fantastische vakantie gehad. De door Mark geadviseerde route met alle mogelijkheden pakte geweldig uit. De North Coast 500 is een mooie route in een wisselend landschap. Alles was top geregeld! Voor natuurliefhebbers en wandelaars die niet op zien tegen links rijden een aanrader!
review Ingrid Van Houten
Ingrid Van Houten
7 maanden geleden
Onze reis naar Speyside was top geregeld. Ik ga zeker nog een keer via Marc een tripje boeken.
review Sandra Arendsen
Sandra Arendsen