image descriprion
image descriprion
image descriprion

A Little Iceland | 4x4 Rondreis IJsland

dagen

Tijdens deze city-trip naar het gezellige Reykjavik maakt u ook een rondreis in een 4-Wheel Drive (4x4) langs de prachtige Golden Circle-natuurverschijnselen. Bezoek de kleurrijke stad Reykjavik, zie de machtige geiser Strokkur, de imposante waterval Gullfoss, wandel rond in het nationale park Thingvellir, en optioneel: sluit relaxed af in de Blue Lagoon.

Bekijk Tabblad ‘Prijs’ voor de actuele prijs
Overzicht

Rondreizen IJsland

Er zijn tal van mogelijkheden voor een rondreis IJsland. Om deze reden hebben we de mogelijke opties opgesplitst om de website overzichtelijk te houden. Hieronder geven we specifiek aan wat u binnen een Fly drive IJsland en wel binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Fly drive IJsland 4x4
Arrangement A Little Iceland 4x4

Inclusief binnen deze reis:

 • Rechtstreekse vlucht va. Amsterdam,
 • Incl vlucht is één handbagage koffer á 10 kg en één ruimbagage koffer á 23 kg pp.,
  Binnen de arrangementsprijs wordt rekening gehouden met een vlucht van IcelandAir. Tevens te boeken vanaf Brussel INT. Geef dit aan in het opmerkingenveld van de offerteaanvraag.
   
 • 4 Overnachtingen incl. ontbijt,
 • 4x4 huurauto *
 • High Lights: bezoek aan Reykjavik + Golden Circle; optioneel Blue Lagoon
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.
   

* 4x4 huurauto:
Initieel gaan we bij 2 en 4 personen uit van een Dacia Duster 4x4 of gelijkwaardig. Op aanvraag is de auto te upgraden.

 

De reis in beeld - YouTube

Vakantie of rondreizen IJsland

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?


Uitgebreide informatie over…

…vervoer:

U legt de route langs de Golden Circle zelf af per 4WD huurauto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op, en op de dag van uw terugvlucht levert u de 4WD op het vliegveld weer in.

Een 4WD huurauto is perfect om als vervoermiddel te gebruiken op IJsland, gedurende het gehele seizoen. U bent op deze manier vrij om te gaan waar u wilt. U mag op de B-wegen (soms onverhard) rijden en u loopt geen risico in april / oktober vanwege mogelijke late / vroege sneeuwval.

…de bezienswaardigheden tijdens uw reis:

Reykjavik:

 • Reykjavik is wat ons betreft één van de gezelligste Europese hoofdsteden. De stad heeft een kleurrijk centrum, waar kunstenaars hun stempel hebben achtergelaten op de gebouwen en de straat.

Golden Circle:

 • Geysir is de naam van het hete bronnengebied. Het is een geothermisch gebied met veel poelen en de indrukwekkende geiser Strokkur;
 • Sla vooral de Gullfoss waterval niet over! Ook al is deze waterval niet de grootste of de hoogste, er wordt wel over gezegd dat dit de mooiste waterval van het land is;
 • Het nationale park Thingvellir is de plaats waar de Vikingen het eerste parlement ter wereld hebben gesticht. Vanaf het jaar 930 werden hier al volksvergaderingen gehouden;
 • U kunt een bezoek brengen aan Skálholt, dit was het religieuze centrum van het land in de Middeleeuwen. Ook kunt u langs de krater Kerið gaan. In deze krater kunt u de verschillende kleuren van de aarde/lava/steen goed zien, dat qua kleur afsteekt tegen het heldere water onderin de krater;
 • Optioneel kunt u het geothermaalbad Fontana aandoen; een mooie spa naast het Laugarvatn meer;
 • Ook kunt u optioneel naar de Blue Lagoon. Het water is rijk aan allerlei mineralen en heeft een lichtblauwe kleur. U kunt er heerlijk relaxen.
   

Fly drive IJsland 4x4
Alternatieven voor een 4x4

Exact dezelfde reis kunnen we voordeliger aanbieden wanneer u de reis maakt met een standaard huurauto:

A Little Iceland >>


Overige opties Fly drive IJsland:

 • A Little Iceland 4x4
 • A Little More Iceland 4x4
 • The Two Circles 4x4
 • Westfjords wit a Golden Touch 4x4
 • Tour de Iceland 4x4


Vind hier alle thema's op Rondreizen IJsland:

Prijs

Fly Drive IJsland 4x4
Arrangement A Little Iceland 4x4

Prijzen:

Vanwege de prijsverschillen per reisperiode, onderscheiden we de volgende periodes:
 

A - LAAG: januari t/m maart en november t/m december
B - MIDDEN: april, mei & oktober
C - HOOG: juni, september & Oud & Nieuw (25 dec. t/m 4 jan.)
D - TOP: juli & augustus
 

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 779 * pp € 699 * pp
B € 899 * pp € 749 * pp
C € 1.059 * pp € 869 * pp
D € 1.239 * pp € 969 * pp


* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.

LET OP - Reisperiode:
Buiten de zomermaanden (juni, juli, augustus en september) offreren we een EXTRA nacht op het vliegveld vanwege de enige en vroege terugvlucht in de 'winter'-maanden.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Verblijf

# Uitleg van de route (zie Tabblad - Route):

A - Keflavik - vliegveld. Hier is uw aankomst
B - Omgeving Laugarvatn. Hier verblijft u de 1e en 2e nacht
C - Via deze locatie ziet u de gehele Golden Circle
D - Reykjavik. Hier verblijft u de 3e en 4e nacht

# Verdelingen van de nachten:

De keuze voor een overnachtingslocatie is op basis van de ligging t.o.v. uw activiteiten en uiteraard de beschikbaarheid. Voor iedere overnachting binnen uw reis behoort een ontbijt tot het arrangement.
 

Nacht:

Overnachtingslocatie:

1 + 2

In de omgeving van Laugarvatn, nabij het Thingvellir National Park

3 + 4

Reykjavik


# Voorbeelden van uw verblijf:

Hieronder kunt u een paar namen van overnachtingslocaties vinden welke mogelijk geboekt zouden kunnen worden binnen uw reis naar Reykjavik en de Golden Circle. Dit is puur om u een beeld te schetsen, afhankelijk van de beschikbaarheid zullen wij een overnachtingslocatie (zoals genoemd of soortgelijk) voor uw boeken.

- Freyja Guest House B&B - Reykjavik

- Héradsskólinn – nabij Laugarvatn / Thingvellir nationaal park

BELANGRIJK:
Bed & Breakfasts / Guest Houses in IJsland kenmerken zich door veelal gedeelde faciliteiten als badkamer en toliet aan te bieden. Deze worden zeer hygiënisch en schoon gehouden, zelfs meerdere keren per dag.
Daarentegen bieden deze accommodaties veelal een gedeelde keukenfaciliteit, wat de mogelijkheid biedt om 's avonds zelf een diner te koken met zelf mee genomen ingrediënten i.p.v. uit eten te moeten.

image descriprion
image descriprion
Route
Dagprogramma
 1. Dag 1Heenreis

  Na aankomst op het vliegveld Keflavik haalt u uw 4WD huurauto op. U reist naar uw overnachtingslocatie in Reykjavik. U kunt meteen de gezellige en kleurrijke stad gaan verkennen. Optioneel: op de route van het vliegveld naar Reykjavik kunt u de Blue Lagoon aandoen.

 2. Dag 2Reykjavik

  Deze dag kunt u de stad op uw eigen tempo verkennen. Voor leuke bezienswaardigheden en tips verwijzen wij u graag naar onze reisbescheiden, welke wij u sturen als u een reis bij ons boekt.

 3. Dag 3Golden Circle: Thingvellir Nationaal Park

  Vandaag reist u van Reykjavik naar Thingvellir Nationaal Park. U kunt hier mooie wandelingen maken en de kloof tussen de twee tektonische platen zelf aanschouwen. Aan het eind van de middag / ’s avonds rijdt u naar de overnachtingslocatie. In de buurt van uw overnachtingslocatie vindt u het geothermaalbad Fontana; een mooie spa naast het Laugarvatn meer. Hier zou u een relaxed bezoek aan kunnen brengen.

 4. Dag 4Golden Circle: Geisir + Gullfoss waterval

  Vandaag reist u de verdere route van de Golden Circle af. Hier zult u het Geysir park met de geiser Strokkur en de prachtige Gullfoss waterval kunnen zien. Optioneel kunt u bij Selfoss de Kerið krater (gevuld met water) zien, of bij Skálholt het religieuze Middeleeuwse centrum bezoeken.

 5. Dag 5Terugreis

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. U kunt ervoor kiezen om de Blue Lagoon te bezoeken mocht u dit op de heenreis nog niet hebben gedaan. U rijdt terug naar het vliegveld Keflavik en levert de huurauto weer in. Helaas is het alweer tijd voor uw terugreis naar huis.

Veel gestelde vragen

Fly Drive IJsland 4x4
FAQ - A Little Iceland 4x4

Om deze prachtig uiteengezette reis te kunnen maken en u nog enige extra informatie te bieden bij het maken van uw keuze, geven wij u graag alvast antwoord op de volgende mogelijk opkomende vragen wat betreft uw reis:

 • Ideale reisperiode van deze reis:

  Deze reis kan het gehele jaar door gemaakt worden. Afhankelijk van het natuurschoon waar u tijdend de reis kan op wilt maken, kunt u zelf úw seizoen bepalen. De pappegaaijduikers en walvissen kunt u van mei t/m september treffen. Voor een winterreis met kans op het Noorderlicht geeft u de beste kansen van oktober t/m april.

  Van januari t/m april en van november t/m december offreren we een EXTRA nacht op het vliegveld vanwege de enige en vroege terugvlucht in de 'winter'-maanden.
   
 • Beste tijd om te boeken...

  Bij maatreizen worden vliegticketprijzen bepaalt op basis van vraag en aanbod; Boekt u het eerste ticket (van uw gewenste vlucht) dan betaalt u de laagste prijs, boekt u het laatste ticket dan betaalt u de hoogste prijs. Logisch dus wanneer u vroeg boekt u de voordeligste prijs heeft voor uw reis.

  Wanneer u tussen 6 en 10 maanden vóór vertrek boekt, dat heeft u gunstigste prijszen voor uw reis.

  Met name rondom algemene vrije dagen en vakanties is het snel druk en daarom snel duurder, dus het loont absoluut om vooruit te denken!
   
 • Wat is aan te raden om mee te nemen in uw koffer?
  • Wandelschoenen
  • Waterdichte jas/broek
  • Warme kleding
  • Badkleding
  • Fotocamera (die u vast vaak zult gebruiken!)
  • Wellicht een muts/sjaal/handschoenen, dit ligt aan het seizoen waarin u reist.
Galerij